Cumhurbaşkanı adayı Yaşar Aydın Urfa'da;

Cumhurbaşkanı adayı Yaşar Aydın Urfa'da

Onur İttifakı lideri ve Cumhurbaşkanı adayı Yaşar Aydın, Şanlıurfa’da gazetecilerle bir araya geldi. Aydın, sistem ile ilgili arızalar olduğunu ve bu arızları düzelmek için cumhurbaşkanı adayı olduğunu ifade etti....

Programa Gençlik Vizyonu Derneği Başkanı Mustafa Pakır, dernek üyeleri ve basın mensupları katıldı.

Aydın, Onur İttifakı’nın cumhurbaşkanı adayı olduğunu belirterek, şunları kaydetti:

“Onur İttifakı’nın cumhurbaşkanı adayıyım. Bir dönem Demokrat Parti’de genel başkanlık yaptım. Demokrat Parti genel başkanlık görevine davet üzere gittim. Benim Demokrat Parti ile ilgili bir geçmişim yok. Nizam-ı Alem Ocakları’nın kurucularındanım. Dergah’ta bulundum. Hakyol Vakfı’nın gençlik kollarında bulundum. 12 yıldan beridir Türkiye’yi karış karış geziyorum. 1993 yılında oluşturduğumuz Onur Harekti, Onur İttifakı’na dönüşmüş durumda.”

“FİKİRLERİNİZİ HAYATA GEÇİRMEK İÇİN MEKANİZMANIN BİR NUMARASI OLMANIZ LAZIM”

Program sonrası basın mensuplarının sorularını yanıtlayan Aydın, ‘Neden milletvekili, belediye başkanı değil de cumhurbaşkanı adayı oldunuz’ sorusu üzerine şunları söyledi:

“Ben 27 yaşında genel başkanlık yaptım. Milletvekilim de vardı, belediye başkanımda. Onun ne olduğunu görüp bildim. Mesele bu sistemle ilgili arızaları düzeltebilmek. Milletvekili, bakan olarak bu yanlışları düzelme şansınız yok. Bizim bir idealimiz, bir davamız var. Bizim hem Türkiye hem de dünya ile ilgili fikirlerimiz var. Bunları hayata geçirebilmek için mekanizmanın bir numarası olmanız lazım. O yüzden biz de cumhurbaşkanı adayı olduk.”

YAŞAR AYDIN KİMDİR?

1972 doğumlu. Yaşar Aydın 13 yaşından beri siyasetin içerisinde. Bir çok gençlik kolunda görev almasının ardından 1993 yılında kurulan Onur Hareketi’nin şu anki  lideri olan Aydın 2004-2005 yıllarında Demokrat Parti Genel Başkanlığını yaptı.  
Annesi Hakkari, Babası Gümüşhane doğumlu. 3 çocuk babası olan Yaşar Aydın’ın üniversite diploması eğitimi ise  Hacettepe Üniversitesi, Eğitim Ölçme Değerlendirme bölümünden.  Özel ilgi alanlarını tarih ve coğrafya olarak tanımlayan Aydın ayrıca şiir okumayı ve dinlemeyi seviyor. 

BİHA


Kaynak:

Etiketler :
İlgili Haberler
İlgili Makaleler

HABERE YORUM KAT

UYARI: Küfür, hakaret, rencide edici cümleler veya imalar, inançlara saldırı içeren, imla kuralları ile yazılmamış,
Türkçe karakter kullanılmayan ve büyük harflerle yazılmış yorumlar onaylanmamaktadır.
0 Yorum