Urfalı vekil Hilvan’daki yol sorununu Meclis’e taşıdı;

Urfalı vekil Hilvan’daki yol sorununu Meclis’e taşıdı

HDP Şanlıurfa Milletvekili Ayşe Sürücü, Hilvan ilçesine bağlı Bağdaş köyü, Yenidoğan mezrasının yolları halkın uzun zamandır devam eden taleplerine rağmen yapılmadığını ilere sürerek, konuyu TBMM’ye taşıdı....

HDP Şanlıurfa Milletvekili Ayşe Sürücü, Türkiye Büyük Millet Meclisi’ne (TBMM) sunmuş olduğu yazılı soru önergesinde Hilvan ilçesine bağlı Bağdaş köyü, Yenidoğan mezrasının yollarının neden yapılmadığını İçişleri Bakanı Süleyman Soylu’ya yanıtlaması için iletti.

HDP’li Sürücü, TBMM verdiği su önergesinde şu ifadeler yer aldı:

“Şanlıurfa Hilvan ilçesine bağlı Bağdaş köyü, Yenidoğan mezrasının yolları halkın uzun zamandır devam eden taleplerine rağmen yapılmıyor. Anayolla köy yolu arasındaki mesafe 1 km ve yol bozuk olduğu için ulaşımda ciddi bir sıkıntı yaşanıyor. 3 ay önce, çevre köy ve mezraların çakıl dökülerek yolları yapılmışsa da sadece bu köye özgü olarak hizmet verilmemiş, artan çakıllar kullanılmak yerine geri götürülmüştür. Durumu gören ve tanık olan köylü halkı duruma tepkililer ve kendilerine özgü bir politika uygulandığını dile getirmektedirler.”

Sürücü, önergesinde Bakan Soylu’ya şu soruları yöneltti:

Şanlıurfa Hilvan’a bağlı Bağdaş Köyü Yenidoğan mezrasının yollarının yapılmama gerekçesi nedir?

Bütün çevre köy ve mezralarında yollar yapılmışken neden Yenidoğan mezrasınınyolu yapılmamıştır? Yapılmamasının kasıtlı bir gerekçesi var mıdır?

Bağdaş Köyü Yenidoğan mezrasının yollarının yapılması için adım atılacak mıdır?

BİHA


Kaynak:

Etiketler :
İlgili Haberler
İlgili Makaleler

HABERE YORUM KAT

UYARI: Küfür, hakaret, rencide edici cümleler veya imalar, inançlara saldırı içeren, imla kuralları ile yazılmamış,
Türkçe karakter kullanılmayan ve büyük harflerle yazılmış yorumlar onaylanmamaktadır.
0 Yorum