Urfa Barosu'ndan su hakkına erişimle ilgili açıklama;

Urfa Barosu'ndan su hakkına erişimle ilgili açıklama

Şanlıurfa Barosu Başkanı Abdullah Öncel, son zamanlarda kentte dezavantajlı bölgelerde su faturalarını ödeyemeyen vatandaşların sayaçlarının mühürlenerek suya erişimlerinin engellendiğine ilişkin şikayetler aldıklarını belirterek, “Temel insan hakkı olan ‘su hakkı’na erişiminin engellenmesi kabul edilemez” açıklamasında bulundu....

Şanlıurfa Barosu Başkanı Abdullah Öncel, il genelinde dezavantajlı bölgelerde ekonomik zorluklar yaşayan vatandaşların suya erişimde sıkıntılar çektiğine ilişkin basın açıklaması yaptı.

Öncel, su faturalarını ödemekte zorlanan vatandaşların su sayaçlarının yetkili kurum tarafından mühürlendiğine yönelik yoğun şikayetler ve adli yardım talebi aldıklarını belirterek, şunları söyledi:

“BM Genel Kurulu ‘Su ve hıfzıssıhha hakkı bir insan hakkıdır, diğer bütün insan haklarıyla eşittir, yani yasal olarak uygulanabilir ve ihlal edildiği takdirde yargı yolu açılabilir’ şeklindeki kararı ile hükümetlere ve bileşenlerine zorunluluklar getirmiştir. Bu nedenle vatandaşların temiz suya ulaşmasını içerdiği gibi bunun önüne geçen engellerin kaldırılmasını ve suyun bir devlet kurumu tarafından kâr gütmeyecek şekilde verilmesini de içermektedir.

Son zamanlarda ülkemizdeki ekonomik koşullar göz önüne alındığında gıda ürünlerine dahi ulaşmakta zorluk yaşayan vatandaşlarımızın bir de temel insan hakkı olan ‘su hakkına’ erişiminin engellenmesi kabul edilemez. Hemşehrilerimizin temel insan hakkı olan ‘su hakkına’ ulaşmalarının önündeki engellerin kaldırılması için her türlü hukuki desteği sağlayacağımızı bu konuda mağduriyet yaşayan tüm halkımızın bilgilerine sunarız”.

BİHA


Kaynak:

Etiketler :
, ,
İlgili Haberler
İlgili Makaleler

HABERE YORUM KAT

UYARI: Küfür, hakaret, rencide edici cümleler veya imalar, inançlara saldırı içeren, imla kuralları ile yazılmamış,
Türkçe karakter kullanılmayan ve büyük harflerle yazılmış yorumlar onaylanmamaktadır.
0 Yorum