Cumhurbaşkanı Erdoğan, depremzedelere yapılacak yardım miktarını açıkladı;

Cumhurbaşkanı Erdoğan, depremzedelere yapılacak yardım miktarını açıkladı

Cumhurbaşkanı Recep Tayyip Erdoğan, depremin merkez üssü Kahramanmaraş'ta çadır kenti ziyaret etti. Erdoğan, ilk gün bazı sıkıntılar yaşandığını belirterek, "İkinci gün ve bugün duruma hakimiyet tesis edildi." İfadesini kullandı. Cumhurbaşkanı Erdoğan depremden zarar gören ailelere 10 bin lira maddi yardım yapılacağını da söyledi....

Cumhurbaşkanı Recep Tayyip Erdoğan,  Kahramanmaraş 12 Şubat Stadyumundaki çadır kentte açıklamalarda bulundu. Cumhurbaşkanı Erdoğan, isteyen depremzedelerin Antalya, Alanya, Mersin’deki anlaşmalı otellerde konaklayabileceğini açıkladı.

Erdoğan açıklamasında şu ifadelere yer verdi:

"DEVLETİN KURUMLARI İŞ BAŞINDA"

Tüm illerimizde bakan arkadaşlarımızla birlikte operasyonların koordinasyonunu yürütüyoruz. Devletin kurumları hepsi iş başında. İlk gün bazı sıkıntılar yaşandı. İkinci gün ve bugün duruma hakimiyet tesis edildi. Enkaz kaldırma çalışmalarını Çevre ve Şehircilik Bakanlığımız yürütecek.  Şu anda benim vatandaşlarımdan Antalya, Alanya, Mersin gibi yerlerde otellerle görüşmelerimizi yaptık. Buradaki otellerde kalma arzusunu ortaya koyan olursa, vatandaşlarımızı bu illerdeki otellere yerleştirmeye hazırız. Şu anda çok ciddi sayıda oda kapasitesine ulaştık. Çadırlardan memnun olmayabilirler. Otellere yerleşmeye evet derlerse kendilerini oraya yerleştirmek suretiyle imkanlarımızı seferber edeceğiz.

"10 BİNER LİRA BU AİLELERE HÜKÜMET OLARAK ULAŞTIRACAĞIZ"

İlk etapta havalimanlarında ve yollarımızda sıkıntı oldu. Akaryakıt ufak tefek sıkıntılarımız var. Onları da aşıyoruz. Provokatörlere fırsat vermemenizi istiyorum. Hasar tespitlerle birlikte ailelere belirli desteğimizi vereceğiz. Hazine ve Maliye Bakanlığından bu konuda belirli bir bütçeyi ayırdık. Hasar tespitleriyle her ailemize onları bu süreçte rahatlatacak rakamı, bunu 10 bin olarak planladık. 10 biner lira bu ailelere hükümet olarak ulaştıracağız."

BİHA


Kaynak:

Etiketler :
, ,
İlgili Haberler
İlgili Makaleler

HABERE YORUM KAT

UYARI: Küfür, hakaret, rencide edici cümleler veya imalar, inançlara saldırı içeren, imla kuralları ile yazılmamış,
Türkçe karakter kullanılmayan ve büyük harflerle yazılmış yorumlar onaylanmamaktadır.
0 Yorum