Şanlıurfa Platformu’ndan depremzedelere yardım;

Şanlıurfa Platformu’ndan depremzedelere yardım

Merkezi Ankara’da bulunan ve genel başkanlığını Habip Çadırcı’nın yaptığı Şanlıurfa Platformu’nun Mersin İl Temsilciliği 10 ili etkileyen deprem nedeniyle deprem bölgesine yardım seferberliği başlattı....

Şanlıurfa Platformu Genel Başkanı Habip Çadırcı, Kahramanmaraş merkezli depremlerin, Erzincan depreminden sonra Türkiye’nin son bir asırda gördüğü en büyük deprem felaketi olduğunu hatırlattı. Depremden 13,5 milyon vatandaşının etkilendiğini belirten Çadırcı, açıklamasında şu ifadelere yer verdi:

“Kahramanmaraş'ta meydana gelen çok sayıda ilimizi etkileyen depremle ilgili üzücü haberleri endişeyle takip ediyoruz. Büyük bir imtihanın içindeyiz. Bu büyük imtihanı el birliğiyle atlatacağız. Böyle bir felaket karşısında merkezi hükümetin, yerel yönetimlerin AFAD’ın, STK’ların ve tüm kurum ve kuruluşların güçlü bir iş birliği ve koordinasyon içinde çalışması önem arz etmektedir.

Biz de bu kapsamda, Şanlıurfa Platformu olarak bize de büyük görev düşğü bilinciyle harekete geçtik. Mersin İl Temsilcimiz Mehmet Kayık’ın büyük çaba ve fedakarlığıyla Mersindeki hayırseverlerden çok büyük miktarda yardım toplandı. Allah kendisinden razı olsun.  Bu yardım depremden etkilenen tüm illere AFAD vasıtasıyla ulaştırılacaktır. Bu arada, Türkiye’deki diğer temsilciliklerimizi de yardım seferberliği başlatmak üzere talimatlandırdık. Onlarda harekete geçtiler. İnanıyorum ki,85 milyon tek yürek olarak dayanışma içinde tüm yaralarımızı hızla saracak, bu felaketi birlik ve beraberlik İçinde atlatacağız. Depremde yakınlarını kaybedenlere Allah'tan sabır diliyorum. Geçmiş olsun Türkiye'm.Gönüllerimiz ve dualarımız sizinle.”

Şanlıurfa Platformu Mersin İl Temsilcisi Mehmet Kayık da depremin ardından zaman geçirmeden depremzedelere yardım etmek için kolları sıvadıklarını belirterek, şunları kaydetti:

Üyelerimizle birlikte deprem bölgesinin yaralarını sarmak için hayırsever  vatandaşlarımızla dayanışma içine girerek büyük miktarda yardım topladık. Kamyon ve tır temin ettik. Yorgan, battaniye, yastık, kıyafet, temizlik maddeleri, hijyen kitleri, mama ve çocuk bezi gibi yardım kalemlerimiz olmak üzere 2500 adet desteğimiz gerçekleşmiştir. Topladığımız yardımları depremden etkilenen illere göndermek üzere AFAD yetkililerine makbuz karşılığında teslim ettik.Hayatını yitiren vatandaşlarımıza Allah'tan rahmet, ailelerine başsağğı ve sabır diliyoruz. Milletimizin başı sağ olsun, Yaralanan tüm vatandaşlarımıza acil şifalar diliyoruz”.

BİHA

 


Kaynak:

Etiketler :
, ,
İlgili Haberler
İlgili Makaleler

HABERE YORUM KAT

UYARI: Küfür, hakaret, rencide edici cümleler veya imalar, inançlara saldırı içeren, imla kuralları ile yazılmamış,
Türkçe karakter kullanılmayan ve büyük harflerle yazılmış yorumlar onaylanmamaktadır.
0 Yorum