Bakan Nebati, depremin Urfa’daki bilançosunu açıkladı;

Bakan Nebati, depremin Urfa’daki bilançosunu açıkladı

Hazine ve Maliye Bakanı Nureddin Nebati, Kahramanmaraş merkezli depremlerin yıkıma neden olduğu illerden Şanlıurfa’da arama kurtarma çalışmalarının sona erdiğini açıkladı. Bakan Nebati, depremde Urfa'da 170 kişinin hayatını kaybettiğini ve 3 bin 423 yaralı vatandaşın da hastaneden taburcu edildiğini kaydetti....

Hazine ve Maliye Bakanı Nureddin Nebati, memleketi Şanlıurfa’da deprem bölgesindeki son duruma ilişkin bilgiler açıkladı.

 

NEBATİ: 170 VATANDAŞIMIZ HAYATINI KAYBETTİ

"Dünya tarihinin en büyük deprem felaketlerinden birisiyle karşı karşıya kaldık" diyen Nebati, depremin Şanlıurfa’da neden olduğu yıkım ve hasarla ilgili şu bilgileri aktardı:

“Şanlıurfamızda 170 vatandaşımız vefat etmiştir. Ayrıca çevre illerde vefat etmiş 110 vatandaşımız da Şanlıurfa’ya nakledilmiştir. Bugün itibarıyla Şanlıurfamızda 3 bin 423 vatandaşımız taburcu edilmiştir. 39 vatandaşımızın acil serviste, 110 vatandaşımızın ise yoğun bakım ünitesinde tedavisi devam etmektedir. Ayrıca 328 vatandaşımızda hastane servislerinde tedavi işlemlerine devam edilmektedir. Vefat eden vatandaşlarımıza Allah’tan rahmet, yaralanan vatandaşlarımıza acil şifalar ve milletimize başsağlığı-sabır diliyorum.”

“ŞANLIURFA’DA 253 YAPI KULLANILAMAZ HALE GELDİ”

Deprem sonrası ilçeler de dahil olmak üzere Şanlıurfa genelinde 253 yapının kullanılamaz hale geldiğini, bunlardan 19’unda arama kurtarma faaliyetleri yapıldığını belirten Nebati, açıklamasını şöyle sürdürdü:

“Şu an itibari ile ilimizde arama kurtarma faaliyetleri neticelendirilmiştir. Tüm imkanlarımızla artık ilimizde rehabilitasyon ve yaraları sarmaya odaklanmış durumdayız. Şu ana kadar Çevre, Şehircilik ve İklim Değişikliği Bakanlığı’na bağlı 117 ekip şehrimizde 12 bin 172 binamızda hasar tespit çalışmalarını tamamlanmıştır. Diğer hasar tespit çalışmaları tüm hızı ile devam etmektedir.”

”URFA’DA TEMEL İHTİYAÇ-GIDA MADDELERİ İLE AKARYAKITTA AKSAMA BULUNMAMAKTADIR”

 Deprem sonrası çadır kentlerin ivedi bir şekilde kurularak vatandaşların istifadesine sunulduğunu ifade eden Bakan Nebati, kentte 493 toplanma noktasında da vatandaşların sorunlarına çözüm bulunmaya devam edildiğini kaydetti.

 “Deprem sonrası normale dönme sürecini en kısa sürede tamamlayacağız” diyen Nebati, açıklamasına şöyle devam etti:

 “Şanlıurfa ilimizde temel ihtiyaç-gıda maddeleri ile akaryakıtın erişimi ve tedarikinde herhangi bir problem ya da aksama bulunmamaktadır. İlimizde fırınlarımız, marketlerimiz, restoranlarımız açık olup normalleşme süreci başlamıştır. Öte yandan ilimiz bünyesinde üretilen temel ihtiyaç maddelerinin bir kısmını da depremden zarar gören çevre illerimize ulaştırmaktayız. Bununla birlikte psikolojik destek için 22 uzman ekip ve 433 personel sahada görev yapmaktadır. İlimizde görevlerini tamamlayan tüm arama kurtarma personelimiz, araç ve tesisatları da AFAD koordinasyonunda depremden etkilenen diğer illere yönlendiriyoruz. Vatandaşlarımız için Valiliğimiz, Büyükşehir Belediyemiz, ilçe belediyelerimiz, kaymakamlıklarımız ve afet koordinasyon merkezimiz 7/24 hizmet vermeye devam edecektir. Herhangi bir ihtiyacı bulunan vatandaşlarımızın talepleri ivedilikle karşılanmaya devam edilecektir”.

BİHA


Kaynak:

Etiketler :
, ,
İlgili Haberler
İlgili Makaleler

HABERE YORUM KAT

UYARI: Küfür, hakaret, rencide edici cümleler veya imalar, inançlara saldırı içeren, imla kuralları ile yazılmamış,
Türkçe karakter kullanılmayan ve büyük harflerle yazılmış yorumlar onaylanmamaktadır.
0 Yorum