Afetzedelere mobil sağlık hizmeti;

Afetzedelere mobil sağlık hizmeti

Şanlıurfa İl Sağlık Müdürlüğü tarafından 6 Şubat 2023 tarihinde Kahramanmaraş Pazarcık ve Elbistan İlçelerinde yaşanan deprem felaketi nedeniyle şehirde afetzedelerin kaldığı barınma alanlarında mobil sağlık hizmeti sunulmaya başlandı....

Depremlerden etkilenen afetzedelerin yerleştirildikleri barınma alanlarında sağlık kontrolünden geçiriliyor, tedavileri planlanıyor, ilaçları yazılıyor.

Mobil sağlık ekipleri, afetzedeleri bulundukları yerlerde rutin sağlık kontrolünden geçiriyor, kronik rahatsızlığı olan hastaların ilaç bilgilerini alıyor ve ilaçlarının teminini sağlıyor. Ekipler, muayene sonrasında gereklilik halinde afetzedeyi bir sağlık merkezine gönderimini sağlıyor. Ayrıca barınma alanlarının bulundukları yerlerden günlük olarak şebeke sularından numuneler alınarak İl Sağlık Müdürlüğü Laboratuvarlarından Kimyasal ve Biyolojik kontrolleri yapılmakta.

Şanlıurfa İl Sağlık Müdürlüğü tarafından Haliliye Ahmet Yesevi Mahallesinde kapalı semt pazarından barındırılan ve Türkiye Jokey Kulübünde barındırılan afetzede vatandaşlar detaylı bir şekilde sağlık taramasından geçirildi.

BİHA

 

 

 

 

 

 


Kaynak:

Etiketler :
, ,
İlgili Haberler
İlgili Makaleler

HABERE YORUM KAT

UYARI: Küfür, hakaret, rencide edici cümleler veya imalar, inançlara saldırı içeren, imla kuralları ile yazılmamış,
Türkçe karakter kullanılmayan ve büyük harflerle yazılmış yorumlar onaylanmamaktadır.
0 Yorum