Baydilli: Miraç Kandili hürmetine bu zorlu dönemi sabırla atlatacağız;

Baydilli: Miraç Kandili hürmetine bu zorlu dönemi sabırla atlatacağız

Karaköprü Belediye Başkanı Metin Baydilli, Miraç Kandili dolayısıyla bir mesaj yayımlayarak bu mübarek gecenin yaraların hızlıca sarılmasına, millettin zorluktan çıkarak feraha ulaşmasına vesile olmasını diledi....

Karaköprü Belediye Başkanı Metin Baydilli, bu gece idrak edilecek olan Miraç Kandili dolayısıyla bir mesaj yayımladı.

Baydilli mesajında Miraç gecesinin tüm İslam alemine ve ülkeye hayırlı olmasını dilerken, deprem felaketinin ardından yaraların hızlıca sarılıp güzel günlere ulaşma temennisinde bulundu.

Baydilli mesajında şu ifadelere yer verdi:

“Şanlıurfa’mızın da içerisinde bulunduğu 10 ilde asrın felaketi diye adlandırılabilecek büyüklükte bir deprem yaşadık. Çok fazla canımızı yitirdik, yaralılarımız var, şehirlerimiz tahrip oldu. Bu zorlu dönemde milletimiz kenetlendi ve öylesine güzel bir yardımlaşma seferberliği ortaya çıktı ki İnşallah böylece kısa sürede yaralarımızı saracağız.

Bu gece Peygamber Efendimiz Hz. Muhammed’in (s.a.v.) miraca yükseldiği, mübarek bir yolculuk yaptığı Miraç gecesidir. İçerisinde olduğumuz mübarek üç ayların içindeki önemli gecelerden olan Miraç gecesi inşallah ülke olarak yaralarımızın hızlıca sarılmasına, acılarımızın bir nebze azalmasına vesile olur.

Miraç gecesinde depremde hayatını kaybeden vatandaşlarımız için, yakınlarını kaybeden acılı kardeşlerimiz için bolca dua edelim, rahmet okuyalım ve sabır dileyelim. Kur’an-ı Kerim’de İnşirah Suresi 5. ayetinde belirtildiği gibi ‘Muhakkak her zorlukla beraber bir kolaylık vardır.’ İnşallah biz de bu gecenin hürmetine bu zorlu dönemi sabırla atlatırız ve yeniden ferah günlere erişiriz.

Bu duygu ve düşüncelerle tüm İslam âleminin, vatandaşlarımızın Miraç Kandili’ni tebrik ediyorum. Bu vesileyle depremde hayatını kaybeden tüm vatandaşlarımıza Allah’tan rahmet, yaralılara şifa, acılı yakınlarına sabır ve başsağlığı diliyorum”.

BİHA

 

 

 

 


Kaynak:

Etiketler :
, ,
İlgili Haberler
İlgili Makaleler

HABERE YORUM KAT

UYARI: Küfür, hakaret, rencide edici cümleler veya imalar, inançlara saldırı içeren, imla kuralları ile yazılmamış,
Türkçe karakter kullanılmayan ve büyük harflerle yazılmış yorumlar onaylanmamaktadır.
0 Yorum