Şanlıurfa’da afetzedelere psikososyal destek;

Şanlıurfa’da afetzedelere psikososyal destek

Şanlıurfa İl Sağlık Müdürlüğü Halk Sağlığı uzmanları tarafından depremden etkilenen vatandaşlara psikososyal destek verildi....

ŞANLIURFA -Şanlıurfa İl Sağlık Müdürlüğü Halk Sağlığı uzmanlarınca, 6 Şubat’ta gerçekleşen depremde evleri etkilenen ve AFAD tarafından kurulan çadırlara, konteynerlere, KYK yurtlarına yerleştirilen vatandaşlar ziyaret edilerek toplu yaşam alanları gözlemlendi, toplu yaşam alanlarında oluşabilecek halk sağlığı riskleri uzmanlarca yerinde değerlendirildi.

Yaşanan doğal afetin ilk gününden itibaren çevre sağlığı ekiplerince depremzedelerin kullandığı sulardan numuneler alındı ve bakiye klor ölçümleri yapıldı. Ayrıca ruh sağlığı uzmanları da çadır kentte vatandaşlarla bir araya gelerek çocuk ve yetişkin depremzedelerle psikososyal görüşme sağladı.

Psikososyal destek çalışmaları doğrultusunda, öncelikle ihtiyaç tespiti, depremzede ve yakınlarına psikolojik ilk yardımın yanında olası risk faktörlerinin belirlenmesi, bireysel görüşme, psikoeğitim, grup çalışmaları, sevk ve yönlendirmeler yapıldı.

İleriki günlerde depremin çocuklar üzerindeki olumsuz etkisini azaltmak için de oyun çadırı kurulması planlanıyor.

BİHA

 

 

 


Kaynak:

Etiketler :
, ,
İlgili Haberler
İlgili Makaleler

HABERE YORUM KAT

UYARI: Küfür, hakaret, rencide edici cümleler veya imalar, inançlara saldırı içeren, imla kuralları ile yazılmamış,
Türkçe karakter kullanılmayan ve büyük harflerle yazılmış yorumlar onaylanmamaktadır.
0 Yorum