Şanlıurfa’da banka önünde 'destek ödemesi' kuyruğu;

Şanlıurfa’da banka önünde 'destek ödemesi' kuyruğu

Şanlıurfa’da, Kahramanmaraş merkezli depremlerin ardından evleri hasar gören depremzedelere yapılacak 10 bin TL’lik yardım için sabah saatlerinde bankaya gelen vatandaşlar uzun kuyruklar oluşturdu....

Kahramanmaraş merkezli yaşanan ve 11 ilde büyük yıkımlara neden olan depremde, konutları yıkık, acil yıkılacak, ağır hasarlı, orta hasarlı ve az hasarlı olarak tespit edilen depremzede ailelere hane başına 10 bin lira destek ödemesi yapılıyor.  

Ödemeler; AFAD, Çevre Şehircilik ve İklim Değişiklik Bakanlığı, Nüfus ve Vatandaşlık İşleri Genel Müdürlüğü, Tapu ve Kadastro Genel Müdürlüğü iş birliği ile kesinleşmemiş hasar tespit verileri üzerinden alınan ikametgah verisi dikkate alınarak gerçekleşiyor. 

Destek ödemeleri Afet ve Acil Durum Yönetimi Başkanlığı (AFAD) tarafından, depremzedelerin Ziraat Bankası hesaplarına otomatik olarak yatıyor. Banka hesabı olmayanlara da T.C kimlik numarasıyla ödeme yapılıyor.

Şanlıurfa’da da 10 bin lira destek ödemesini almak isteyen depremzedeler, Haliliye ilçesi Ertuğrul Gazi Mahallesinde Emniyet Caddesi üzerinde bulunan Ziraat Bankası önünde uzun kuyruklar oluşturdu.

BİHA


Kaynak:

Etiketler :
, ,
İlgili Haberler
İlgili Makaleler

HABERE YORUM KAT

UYARI: Küfür, hakaret, rencide edici cümleler veya imalar, inançlara saldırı içeren, imla kuralları ile yazılmamış,
Türkçe karakter kullanılmayan ve büyük harflerle yazılmış yorumlar onaylanmamaktadır.
0 Yorum