Vali Ayhan: Patlama çok yüksek ihtimalle tüpten kaynaklı;

Vali Ayhan: Patlama çok yüksek ihtimalle tüpten kaynaklı

Haliliye'de bir binanın giriş katındaki iş yerinde patlama yaşandı. Patlamayla binada büyük çaplı hasar oluşurken, olayda 2 kişi öldü, 8 kişi de yaralandı. Olay yerinde incelemelerde bulunan Vali Ayhan, patlamanın nasıl yaşandığına dair çalışmaların sürdüğünü kaybetti....

ŞANLIURFA -Şanlıurfa'nın Haliliye ilçesi Bahçelievler Mahallesi'ndeki bir apartmanda doğal gazdan kaynaklandığı belirtilen patlama meydana geldi.

İddiaya göre, 6 katlı bir binanın zemininde bulunan iş yerinde patlama oldu. Patlamanın meydana geldiği iş yerinde ve binada büyük çaplı hasar yaşandı. Bölgedeki diğer iş yerlerinin de camların kırıldığı görüldü. Binanın tedbir amacıyla kontrollü şekilde tahliye edildi.

Şanlıurfa Valisi Salih Ayhan ile İl Emniyet Müdürü Mehmet Murat Ulucan ve Şanlıurfa Büyükşehir Belediye Başkanı Zeynel Abidin Beyazgül bölgeye giderek incelemelerde bulundu.

VALİ AYHAN: PATLAMA, ÇOK YÜKSEK İHTİMALLE TÜPTEN KAYNAKLI

İncelemelerin ardından açıklamalarda bulunan Vali Ayhan, "Patlamanın olduğu bina da çoğu vatandaşlarımız tarafından boşaltılmıştı ve bu sabah da depremin üzerinden böyle bir faciayla uyandık. Şu an için 2 vefat ve 8 yaralı var. Ben de hemen olay yerine gelip durumu denetledik, gözden geçirdik. Vatandaşların da bizim uyarılarımıza dikkat etmesi lazım.

Şu an burada adli ve idari soruşturma yapılıyor. Vatandaşımızın hayatı normalleştirmesini arzu etmekle birlikte biraz daha dikkatli olunmasını istiyoruz. Burada doğal gaz kapalı olduğu halde doğal gaz vanası farklı yöntemle kırılıp açıldıysa çok büyük sorun var. Bu binanın mühürlenip mühürlenmediğine alakalı inceleme yapılıyor. Binada doğal gaz yok. Patlamanın bir gaz patlaması olduğu da ihtimal. Çok yüksel ihtimalle tüp patlaması olabilir Alanda de incelemeler sürüyor. Güvenlik tedbirleri alındı” ifadesini kullandı.

BİHA

 

 


Kaynak:

Etiketler :
, ,
İlgili Haberler
İlgili Makaleler

HABERE YORUM KAT

UYARI: Küfür, hakaret, rencide edici cümleler veya imalar, inançlara saldırı içeren, imla kuralları ile yazılmamış,
Türkçe karakter kullanılmayan ve büyük harflerle yazılmış yorumlar onaylanmamaktadır.
0 Yorum