Deprem sonrası 'Kardeş Adliye' uygulaması;

Deprem sonrası 'Kardeş Adliye' uygulaması

Merkez üssü Kahramanmaraş olan deprem felaketi sonrası depremden etkilenen 10 ildeki adliyeler ile diğer adliyeler eşleştirildi. Şanlıurfa Adliyesi kardeş adliye Samsun ile eşleştirildi....

Deprem felaketine maruz kalan bölgelerdeki adliyeler ile diğer adliyeler eşleştirildi. Söz konusu uygulamayla, adli hizmetlerin yürütülmesine katkı sağlanması, personele barınma imkanı sağlamak ve bu sürecin koordine edilmesi, bölgede yapılacak personel tahliyelerinde görev alınması, personelin iaşe ihtiyacını gidermesi, adli destek personeli marifetiyle depremzede personele ve ailesine psikolojik destek sağlanması hedeflendi.

Buna göre; depremden etkilenen Şanlıurfa Adliyesi kardeş adliye Samsun ile eşleştirildi.

Şanlıurfa İdare Mahkemesi kardeş adliye Samsun Bölge İdare Mahkemesi ile, Siverek Adliyesi kardeş adliye Aksaray ile, Viranşehir Adliyesi kardeş adliye Uşak ile, Akçakale Adliyesi kardeş adliye Kırklareli ile, Suruç Adliyesi kardeş adliye Niğde ile, Birecik Adliyesi kardeş adliye Tokat ile, Harran Adliyesi kardeş adliye Batman ile, Ceylanpınar Adliyesi kardeş adliye Elazığ ile, Bozova Adliyesi kardeş adliye Ağrı ile, Hilvan Adliyesi kardeş adliye Kırşehir ile, Halfeti Adliyesi kardeş adliye Siirt ile eşleştirildi.

 

BİHA


Kaynak:

Etiketler :
, ,
İlgili Haberler
İlgili Makaleler

HABERE YORUM KAT

UYARI: Küfür, hakaret, rencide edici cümleler veya imalar, inançlara saldırı içeren, imla kuralları ile yazılmamış,
Türkçe karakter kullanılmayan ve büyük harflerle yazılmış yorumlar onaylanmamaktadır.
0 Yorum