Depremlerde ölü sayısı 43 bin 556'ya yükseldi;

Depremlerde ölü sayısı 43 bin 556'ya yükseldi

İçişleri Bakanı Süleyman Soylu, Şanlıurfa dahil 11 ili etkileyen depremlerde ölü sayısının 43 bin 556 olduğunu açıkladı....

İçişleri Bakanı Süleyman Soylu, Hatay'daki Afet Koordinasyon Merkezi'nden bir televizyon kanalının yayınına katılarak Kahramanmaraş merkezli depremlere ilişkin açıklamalarda bulundu.

 

Maraş merkezli depremlerde son vefat sayısını açıklayan Soylu, "Bu depremde, son vefat sayımız 43 bin 556. Bu az bir rakam değil. Her bir insanımızın kendine ait bir değeri, yaşanmışlığı vardır. Ve biz bu insanlara, vefat eden vatandaşlarımıza karşı da sorumluyuz. Bu travma ancak büyük bir birlik ve beraberlikle atlatılır. Bu işin içinde daha güçlü bir şekilde çıkacağız" dedi.

 

"KİRA YARDIMI 3 BİN TL'YE ÇIKARILDI"

Bakan Soylu, depremden etkilenen kentlerde depremzedeler için konteyner kentlerin kurulduğunu, buraların dışında barınacaklara da kira yardımı gibi desteklerin verildiğini hatırlatarak, "Bugün Sayın Cumhurbaşkanımızın tekrar bir talimatını aldık bu konuda. Kiracılar için 2 bin liraydı, onun 3 bin liraya çıkarılması konusunda..." ifadesini kullandı.

 

BİHA


Kaynak:

Etiketler :
, ,
İlgili Haberler
İlgili Makaleler

HABERE YORUM KAT

UYARI: Küfür, hakaret, rencide edici cümleler veya imalar, inançlara saldırı içeren, imla kuralları ile yazılmamış,
Türkçe karakter kullanılmayan ve büyük harflerle yazılmış yorumlar onaylanmamaktadır.
0 Yorum