1 Mart’ta kadar eğitim öğretime hazır hale getirilecek;

1 Mart’ta kadar eğitim öğretime hazır hale getirilecek

Eyyübiye’de, deprem sonrası az hasarlı olarak tespit edilen okulda tadilat çalışmaları sürüyor. Okulun 1 Mart’ta kadar eğitim öğretime yeniden başlayacak....

EYYÜBİYE –6 Şubat Kahramanmaraş depremleri sonrası yapılan inceleme de hasarlı olduğu tespit edilen ve eğitime kapatılan Şanlıurfa’nın Eyyübiye ilçesinde bulunan Mithatpaşa Ortaokulu'nun tekrar eğitime açılması için güçlendirme çalışmaları yapılıyor. 1 Mart’ta kadar çalışmaların tamamlanması planlanan okulda yeniden eğitim öğretime başlayacak

Kahramanmaraş merkezli iki büyük deprem afet bölgesinde yer alan Şanlıurfa’yı da etkilemişti. Yıkıcı depremler eğitim öğretimin akışını da aksattı. Şehirde okullarda hasar tespit çalışmaları devam ediyor.

Eyyübiye İlçe Milli Eğitim Müdürlüğü ve Çevre, Şehircilik ve İklim Değişikliği Bakanlığı ekiplerinin iki kez incelemelerde bulunduğu Eyyübiye ilçesine bağlı Pınarbaşı Mahallesinde bulunan Mithatpaşa Ortaokulu’nun kolonlarında bir sıkıntı olmadığı ve yapılan tadilatlar sonrası 1 Mart tarihinde açılacağını belirtildi.

Az hasarlı olarak tespit edilen 600 öğrenci ve 43 öğretmenin bulunduğu Mithatpaşa Ortaokulu 1 Mart Çarşamba günü eğitim öğretim hayatına tekrardan başlayacak.

BİHA


Kaynak:

Etiketler :
, ,
İlgili Haberler
İlgili Makaleler

HABERE YORUM KAT

UYARI: Küfür, hakaret, rencide edici cümleler veya imalar, inançlara saldırı içeren, imla kuralları ile yazılmamış,
Türkçe karakter kullanılmayan ve büyük harflerle yazılmış yorumlar onaylanmamaktadır.
0 Yorum