Şanlıurfa'da eğitime verilen ara sona erdi;

Şanlıurfa'da eğitime verilen ara sona erdi

Kahramanmaraş merkezli iki büyük Şanlıurfa dâhil 11 ili doğrudan etkilemişti. Depremin yıkıcı etkisiyle tüm Türkiye’de eğitim öğretime ara verilmişti. 71 ilde okullar 20 Şubat Pazartesi günü açılırken, depremden etkilenen 10 ilde ise eğitime kademeli olarak açılacağı MEB tarafından duyurulmuştu. Şanlıurfa’da bugün on binlerce afetzede öğrenci depremin gölgesinde ders başı yaptı....

2022-2023 eğitim öğretim yılının ilk döneminin ardından verilen 15 günlük ara tatil sonrası okullar 6 Şubat Pazartesi günü açılacaktı. Kahramanmaraş merkezli 6 Şubat 2023'te yaşanan ve bölgedeki komşu illeri etkileyen depremler ve iklim şartları nedeniyle yarıyıl tatilinin ardından eğitim-öğretim faaliyetlerine ara verilmişti.

Gaziantep, Malatya, Diyarbakır, Kilis, Şanlıurfa, Adıyaman, Osmaniye, Adana, Hatay ve Kahramanmaraş dışındaki 71 ilde okullar 20 Şubat Pazartesi günü itibarıyla açıldı.

Deprem bölgesinde okulların açılış tarihleri gündemdeki yerini koruyor. Kahramanmaraş'ta meydana gelen depremlerin ardından 10 ilde eğitim öğretime verilen ara uzatıldı. Milli Eğitim Bakanlığı (MEB) tarafından yapılan açıklamaya göre 10 ildeki okulların 3 kategoriye ayrıldığını ve kademeli olarak açılacağı açıklanmıştı. Bu kapsamda Şanlıurfa ilk kategoride yer aldı. Kentte bugün okullar açıldı.

 

DEPREM BÖLGESİ URFA’DA BUGÜN EĞİTİM ÖĞRETİME BAŞLANDI

Milli Eğitim Bakanı Mahmut Özer, deprem sonrası Şanlıurfa, Kilis ve Diyarbakır’daki okulların bugün itibariyle eğitim-öğretime başlayacağını duyurmuştu. Ancak hem velilerden hem de eğitimcilerden devam eden artçı depremler nedeniyle bu konuda endişelerinin olduğunu belirtiliyor.

 

URFA’DA KAÇ OKUL DEPREMDE HASAR GÖRMÜŞTÜ?

Şanlıurfa İl Milli Eğitim Müdürü Fevzi Kurt, il genelindeki okulların bin 965’inde hasar bulunmadığını, sıvası ve boyası zarar gören 291 okulda ise onarım çalışmalarının sürdüğünü açıklamıştı. Okul binalarının Çevre, Şehircilik ve İklim Değişikliği Bakanlığı ile Millî Eğitim Bakanlığı denetim ekipleri tarafından da detaylı bir şekilde incelenmekte.

 

VALİ AYHAN URFA'DAKİ OKULLARLA İLGİLİ DEĞERLENDİRME TOPLANTISI YAPTI!

Şanlıurfa Valisi Salih Ayhan, okul idarecileri ve öğretmenlerle video konferans sistemi üzerinden ikinci dönem öncesi değerlendirme toplantısı gerçekleştirdi.

Şanlıurfa Valiliği’nden konuyla ilişkin yapılan açıklamada şu ifadeler yer aldı:

“Valimiz Salih Ayhan başkanlığında VKS üzerinden gerçekleştirilen toplantıda öğretmenlerimiz ve okul idarecilerimizle buluşan Vali Ayhan, eğitim camiamızla istişarelerde bulundu.”

 

ÖĞRENCİLER İKİNCİ DÖNEM KONULARINDAN MUAF OLACAK

Milli Eğitim Bakanı Mahmut Özer, milyonlarca öğrenci deprem koşullarından dolayı LGS ve YKS'de ikinci dönem konularından muaf olacağını duyurmuştu. Milyonlarca YKS ve LGS sınavına girecek öğrenci için ikinci dönem konularına muafiyet getirildi.

Bakan Özer, "Tüm Türkiye'de bu yıl LGS'ye girecek öğrencilerimiz 2. dönem konularından, YKS'ye girecek öğrencilerimiz ise 12. sınıfın 2. dönem konularından sorumlu tutulmayacaktır" ifadelerini kullanmıştı.

 

Kentte bulunan bazı veliler okulların açılmasının biraz daha ertelenmesi ve devam eden artçılar nedeniyle çocuklarının yanlarında olmasını dile getirirken, diğer bir kısımda normalleşme ve eğitimin önemli olduğunu vurgulayarak okulların açılmasından yana. Depremlerde hayatını kaybeden öğretmen ve öğrencilerin olduğunu hatırlatan bazı eğitimciler can güvenliği açısından da okulların ileri bir tarihte açılması görüşünde.

Bu nedenle hem eğitimciler hem de veliler okulların açılmasına yönelik kararın bir kez daha gözden geçirilmesini istiyor.


(HABER MERKEZİ)


Kaynak:

Etiketler :
, ,
İlgili Haberler
İlgili Makaleler

HABERE YORUM KAT

UYARI: Küfür, hakaret, rencide edici cümleler veya imalar, inançlara saldırı içeren, imla kuralları ile yazılmamış,
Türkçe karakter kullanılmayan ve büyük harflerle yazılmış yorumlar onaylanmamaktadır.
0 Yorum