Urfa akşamları hayalet kente dönüşüyor!;

Urfa akşamları hayalet kente dönüşüyor!

Depremde acı kayıplar yaşayan ve çok sayıda binada yıkım gerçekleşen Şanlıurfa'da kentin hem ticaret en eğlence merkezlerinden biri olan Atatürk Bulvarı ve Bahçelievler akşam saatlerinde sessizliğe bürünüyor. Terk edilmiş evler ve kapanan iş yerleri ile bölge hayalet kenti andırıyor....

HALİLİYE- Kahramanmaraş merkezli depremlerden etkilenen Şanlıurfa'da vatandaşlar sosyal anlamda hala eski günlerine geri dönemezken, bu değişim sokaklara da yansıdı.

19 binanın yıkıldığı depremde 180 kişi hayatını kaybetti. Çok sayıda binada da yıkım kararı alındı. Yıkılacak binaların yoğun olduğu yerlerden biri de Haliliye İlçesi Atatürk Bulvarı üzeri ve Bahçelievler Mahallesi oldu. Mahallede yaşayan vatandaşlar evlerini terk etmek zorunda kaldı. Kentin hem ticaret ve eğlence merkezi olan bölgede akşamları in cin top oynamaya; son yılların en sessiz ve ıssız günlerini yaşamaya başladı.

Kafe ve oyun salonlarının gece yarılarından sonra bile açık olduğu semtte akşam 7'den sonra esnaf kepenk indiriyor. Vatandaşlar deprem ve yıkım korkusuyla bölgeye gitmekten çekiniyor. Akşam bölge adeta hayalet bir kenti andırıyor. Esnaf eskisi gibi kazanç sağlamazken vatandaşların bölgede eskisi gibi sosyalleşmesi mümkün olmuyor.

Yıkımların gerçekleşmesinin ardından bölgede yaşam eski günlere ne zaman döner bilinmez ancak esnaf da yeniden başlayacak inşaatlar nedeniyle bu kez şantiyeye dönecek mahallede yine iş yapamayacak olmanın endişesini yaşıyor.

BİHA


Kaynak:

Etiketler :
İlgili Haberler
İlgili Makaleler

HABERE YORUM KAT

UYARI: Küfür, hakaret, rencide edici cümleler veya imalar, inançlara saldırı içeren, imla kuralları ile yazılmamış,
Türkçe karakter kullanılmayan ve büyük harflerle yazılmış yorumlar onaylanmamaktadır.
0 Yorum