Başkan Beyazgül: İstihdama yönelik önemli bir adım atıldı;

Başkan Beyazgül: İstihdama yönelik önemli bir adım atıldı

Şanlıurfa’da istihdama yönelik sanayicilerin bölgede fabrika kurmalarını sağlayacak olan 200 milyon lira yatırımlı “Şanlıurfa Organize Sanayi Bölgelerine Su Götürme Projesi”nin temeli atıldı. Şanlıurfa Büyükşehir Belediye Başkanı Zeynel Abidin Beyazgül, OSB’ye su götürme projesinin Şanlıurfa ve Türkiye’ye büyük bir katkı sağlayacağını söyledi....

Kent ekonomisinin can damarı Şanlıurfa Organize Sanayi Bölgesi, Tarıma Dayalı İhtisas Organize Sanayi Bölgesi ve Gıda İhtisas Organize Sanayi Bölgesi’nin su ihtiyacını karşılayacak olan “Şanlıurfa Organize Sanayi Bölgelerine Su Götürme Projesi” temeli düzenlenen törenle atıldı.

OSB’de düzenlenen törene Şanlıurfa Büyükşehir Belediye Başkanı Zeynel Abidin Beyazgül, Şanlıurfa Valisi Salih Ayhan, AK Parti MKYK Üyesi Vildan Polat, ŞUSKİ Genel Müdürü Muhammed Said Güllüoğlu, OSB yöneticileri ile iş insanları katıldı. OSB’nin su ihtiyacını karşılayacak olan projenin temeli okunan dualarla atıldı. Temel atma törenine katılan Başkan Beyazgül ile Vali Ayhan, dev borulara kaynak yaptı.

BEYAZGÜL : İSTİHDAMA YÖNELİK ÖNEMLİ BİR ADIM ATILDI

Şanlıurfa’da gençlere yönelik istihdamın sağlanmasına yönelik önemli bir adımın atıldığına dikkat çeken Şanlıurfa Büyükşehir Belediye Başkanı Zeynel Abidin Beyazgül, ‘’Tarihi bir açılış için bir aradayız. Şanlıurfa’nın kaderini değiştirecek bir projenin temelini atıyoruz. Şanlıurfa yaş ortalaması 20.4 veya 20.6 oranında olan bir şehrimizdir. Gencimiz çok fazla, nüfusumuz çok genç ve en önemli sorunlarımızdan biri istihdamdır. Şanlıurfa Büyükşehir Belediyesi olarak 6 fabrika açtık. İlçe belediyelerimiz de fabrikalar açtı. Şehrimize gelecek olan yatırımcılar için OSB’de alt yapı çalışmaları yaptık ve buraya gelecek olan iş insanları hazır hale getirilen alanlarda fabrikalarını kursun ve yatırımlarını yapsın. OSB’ye su götürdüğümüz zaman oradaki istihdamı arttıracağımızı, su vesilesi ile daha fazla yatırımcının geleceğini gördük Şanlıurfa Valiliği ve ilgili kurumlarla birlikte hareket ettik. Bu proje ile OSB’ye suyu götüreceğiz. OSB’ye suyu götürmekle birlikte birçok yatırımcı gelecekte su endişesi olmadan OSB’ye yatırımlarını yapacaklardır. Şanlıurfa OSB’si hem bir yandan istihdam oluşturacak hem de Türkiye’ye çok önemli bir katkı sağlayacaktır. Gerek iç piyasa ve gerekse ihracata yönelik önemli adımlar atılacaktır’’ dedi.

 ‘’YENİ OSB ALANLARI İÇİN ALT YAPI ÇALIŞMALARI BAŞLADI’’

Kahramanmaraş merkezli depremle birlikte Şanlıurfa’nın göç alan bir şehir olduğunu ve bu nedenle yeni OSB alanları için alt çalışmalarına başladıklarını anlatan Başkan Beyazgül, ‘’Depremle birlikte Şanlıurfa göç alan bir şehir ve merkez haline geldi. OSB’ye su götürme projesi bu gün daha da önem kazandı. Projenin hayata geçirilmesi konusunda 90 milyon liralık bölümünü Şanlıurfa Büyükşehir Belediyemiz karşılıyor. Diğer planlamalar hibe şeklinde olacaktır. OSB’nin genişletilmesi konusunda önemli bir adım attık ve yeni bir alan oluşturuldu. En kısa zamanda yeni alanların da alt yapı çalışmaları yapılarak OBS’miz büyüyecek ve gelişecektir’’ şeklinde konuştu.

 ‘’SANAYİ ALANINDA ŞANLIURFA İVME KAZANACAK’’

Kadim şehir Şanlıurfa’nın birçok kültürü bir arada barındırdığını ve sanayi alanından da sanayi şehri olacağını sözlerine ekleyen Başkan Beyazgül, ‘’Şanlıurfa bir sanayi şehri oluyor. Tarih, Tarım, Kültür şehri gibi birçok özelliği olan şehrimiz sanayi alandan da faklı bir konuma gelecektir. OSB’de istihdamla birlikte birçok servis otobüslerimiz Şanlıurfa’ya akın edecektir ve bu bizi rahatlatacaktır. Her bir gencimizin bir iş bulması onun yuva kurması demek, onun çocuklara kavuşması demek, onun anne ve babasının bahtiyar olması demektir. Bu konuda çalışmalarımızı hızlandıracağız’’ diye konuştu.

Şanlıurfa Valisi Salih Ayhan ise ‘’Depremin acısını yüreğimizde hissediyoruz ama üretmemiz ve çalışmamız lazım. Bu nedenle Şanlıurfa için çok önemli ve çok değerli bir projenin temelini attık’’ şeklinde konuştu.

Sanayi ve Teknoloji Bakanlığı himayelerinde 2022 yılı Cazibe Merkezlerini Destekleme Programı kapsamında gerçekleşen Şanlıurfa Organize Sanayi Bölgesine Su Götürme Projesiyle kentte işsizliğin önüne geçilmiş olacak.

Hibe destekleriyle başlanılan 200 milyon yatırımlı ‘’Şanlıurfa OSB’ye Su Götürme’’ projesinin 90 milyon liralık kısmı Şanlıurfa Büyükşehir Belediyesi tarafından karşılandı.

Şanlıurfa Organize Sanayi Bölgelerine Su Götürme Projesi” ile 9.459 metre isale hattı (700 lt/sn), 2 adet pompa istasyonu ve 2 adet su deposu (1200 m3 ve 3000 m3) yapılacak.

BİHA 


Kaynak:

Etiketler :
, ,
İlgili Haberler
İlgili Makaleler

HABERE YORUM KAT

UYARI: Küfür, hakaret, rencide edici cümleler veya imalar, inançlara saldırı içeren, imla kuralları ile yazılmamış,
Türkçe karakter kullanılmayan ve büyük harflerle yazılmış yorumlar onaylanmamaktadır.
0 Yorum