Urfa'da özel okullardan deprem toplantısı;

Urfa'da özel okullardan deprem toplantısı

Şanlıurfa Özel Okullar Platformu üyeleri deprem gündemiyle toplandı. Misafir öğrenciler için tam burslu eğitim imkanı sağladıklarını belirten platform başkanı Mehmet Ercan "Anne babalardan, çocuklarını okulları ile öğretmenleri ile buluşturmak için yardımcı olmalarını istiyoruz. Bu hususta öğretmenlere ve okullara gönülleri rahat bir şekilde güvenmelidirler" dedi....

ŞANLIURFA- Şanlıurfa Özel Okullar Platformu üyesi okullar, Final Anadolu Lisesi'nde bir araya gelerek deprem afeti ve eğitim gündemini görüştü.

Toplantıda afetten sonraki süreçte yapılan çalışmaları, afetin yaşandığı illerden gelen öğrencilerin yararlandığı Misafir Öğrenci Uygulamasını ve bundan sonra yapılması gerekenler konuşuldu.

Şanlıurfa Özel Okullar Platform Başkanı Mehmet Ercan toplantıya dair yaptığı açıklamada  misafir öğrencilere tam burslu eğitim imkanı sağladıklarını belirterek “Yaşanan deprem felaketinde hayatını kaybedenlere Allahtan rahmet, yakınlarına başsağlığı dilerim. Milletçe büyük bir felaketle yıkıldık. Deprem sonrası yaşanan psikolojik sorunlar ayrı bir problem olarak karşımızda durmakta olup etkileri uzun süre devam edecektir. Bu süreçte özel okullar olarak ilk günden okullarımızı depremzedelere açtık. Hem konaklama hem yemek hizmeti sunduk. Ayrıca diğer depremzede illere hem malzeme yardımı yaparak, hem de bu şehirlerden gelen öğrencileri misafir öğrenci olarak tam burslu okutmak suretiyle yaralarımızı sarmaya çalıştık" dedi.

"PSİKOLOJİK DESTEK ÇALIŞMALARINA DEVAM EDİYORUZ"

Okulların normalleşme sürecindeki önemine dikkat çeken Başkan Ercan ailelere şu sözlerle seslendi:

"Şanlıurfa İl Milli Eğitim Müdürlüğü'ne ve Şanlıurfa Valiliği'ne hayatın normalleşmesi ve depremin çocuklarımız üzerindeki olumsuz psikolojik etkilerinin aşılması için gösterdikleri çabadan dolayı teşekkür ederiz. Çünkü okullar, sadece eğitim öğretim hizmetleri açısından değil, hayatın normale dönmesi adına da büyük bir görev icra etmektedirler. Bu sebeple tüm anne babalardan, çocuklarını okulları ile öğretmenleri ile buluşturmak için yardımcı olmalarını istiyoruz. Bu hususta öğretmenlere ve okullara gönülleri rahat bir şekilde güvenmelidirler.

Bizler de özel okullar olarak hem velilerimize hem öğrencilerimize psiko-sosyal destek çalışmalarına devam etmekteyiz. İlk hafta itibariyle okullarımızda çok yüksek bir okula devam oranının yakalanması, bize depremin olumsuz psikolojik etkilerinin aşılması adına umut vermektedir. Tekrar hepimizin başı sağ olsun."

BİHA


Kaynak:

Etiketler :
İlgili Haberler
İlgili Makaleler

HABERE YORUM KAT

UYARI: Küfür, hakaret, rencide edici cümleler veya imalar, inançlara saldırı içeren, imla kuralları ile yazılmamış,
Türkçe karakter kullanılmayan ve büyük harflerle yazılmış yorumlar onaylanmamaktadır.
0 Yorum