Aydınlık’tan Birecik Vergi Dairesi hakkında soru önergesi;

Aydınlık’tan Birecik Vergi Dairesi hakkında soru önergesi

Cumhuriyet Halk Partisi Şanlıurfa Milletvekili Aziz Aydınlık, yaşanan depremler sonrası hasar alan ve Suruç’a taşınan Birecik Vergi Dairesi hakkında yazılı soru önergesini hazırlayarak Hazine ve Maliye Bakanı Nureddin Nebati’nin yanıtlaması istemiyle Türkiye Büyük Millet Meclisi Başkanlığı’na sundu....

Konuyla alakalı açıklamalarda bulunan CHP Şanlıurfa Milletvekili Aziz Aydınlık, “Kahramanmaraş merkezli depremler sonucunda Birecik İlçemizin Vergi Dairesi de hasar almış ve Daire’nin Suruç’a taşınması söz konusu olmuş. Vatandaşlarımızdan gelen telefonlar üzerine Birecikli hemşerilerimizin mağdur olduğunu öğrendik; sonuç olarak 40-45 kilometrelik bir mesafe. Özel aracı olan var, olmayan var. Vatandaşımız vergi dairesinde bir işini halletmek için günün yarısını tüketiyor. Bu mağduriyetin bir an önce giderilmesi gerekiyor” dedi.

 

AYDINDIK: MEZRA MAHALLESİNDEKİ ESKİ BELDE BİNASI UYGUN

Vatandaşların şikâyet ve önerilerini dikkate aldığını belirten Vekil Aydınlık, “bu konuda mağduriyetin giderilmesi için aslında uygun şartlar da var; mesela Büyükşehir yasasından önce belde olan Mezra Mahallesi’nde bulunan eski belediye binası kullanılabilir. Bahsettiğim binanın hasar tespit çalışması da yapılmış ve hasarsız olarak tescillenmiş, yani kullanıma uygun. Bu soru önergesiyle umarım bu konuya yetkililerin dikkatini çekeriz ve Birecik Vergi Dairesi’nin eski belde binasına taşınmasını sağlayabiliriz” diyerek sözlerini noktaladı.


BAKAN NEBATİ’YE YÖNELTİLEN SORU ÖNERGELERİ ŞUNLAR:

 

1) Birecik Vergi Dairesi’nin Suruç’a taşınma gerekçesi nedir?

2) Birecik’te uygun bir bina bulunamamış mıdır?

3) Birecik Vergi Dairesi’ni Mezra Mahallesi’nde bulunan eski belediye binasına taşımayı düşünüyor musunuz?

4) Mağduriyeti nasıl gidereceksiniz?

 

 

 

BİHA

 


Kaynak:

Etiketler :
İlgili Haberler
İlgili Makaleler

HABERE YORUM KAT

UYARI: Küfür, hakaret, rencide edici cümleler veya imalar, inançlara saldırı içeren, imla kuralları ile yazılmamış,
Türkçe karakter kullanılmayan ve büyük harflerle yazılmış yorumlar onaylanmamaktadır.
0 Yorum