İslam ülkelerinin turizm kenti Şanlıurfa;

İslam ülkelerinin turizm kenti Şanlıurfa

İnanç turizminin önemli merkezlerinden Şanlıurfa, İslam İşbirliği Teşkilatı’nın Bakü'de gerçekleştirilen 11. Turizm Bakanları Konferansı'nda 2023 yılı turizm kenti seçildi....

İnanç turizminin önemli merkezlerinden Şanlıurfa, Cumhuriyet’in 100. yılında “İslam Dünyası Turizm Başkenti” payesini almak istiyordu. Bu kapsamda Şanlıurfa, 57 İslam ülkesinin üye olduğu İslam İşbirliği Teşkilatı (İİT)Turizm Kenti başvurusu için Şanlıurfa Turizmi Geliştirme A.Ş. tarafından hazırlanan adaylık dosyası, Şanlıurfa Valiliği ve Şanlıurfa Büyükşehir Belediyesi’nce Kültür ve Turizm Bakanlığı ve Dışişleri Bakanlığı’na iletilmişti. Bakanlık, Şanlıurfa’yı Türkiye’nin turizm kenti adayı olarak gösterdi.

Şanlıurfa, İİT’nin gerçekleştirdiği son toplantıda ön elemeyi geçerek finale kalan 4 kentten biriydi.

DİĞER KENTLERİ SAF DIŞI BIRAKTI

İİT’nin Bakü'de gerçekleştirilen 11. Turizm Bakanları Konferansı'nda 2023’ün turizm kenti seçildi. ‘Peygamberler Şehri’ Şanlıurfa, 2023 yılı turizm kenti seçildi.

Bakü’deki toplantıda Türkiye’yi Kültür ve Turizm Bakan Yardımcısı Özgül Özkan Yavuz temsil etti.

Özbekistan'ın Hiva şehri ise 2024 yılının turizm kenti olacak.

VALİ AYHAN: İLİMİZ İÇİN BÜYÜK MÜJDE

Şanlıurfa Valisi Salih Ayhan, Şanlıurfa’nın turizm kenti seçilmesini sosyal medya hesabından “il için büyük müjde” ifadeleriyle paylaştı. Ayhan, paylaşımında şu ifadeleri kullandı:

"İslam İşbirliği Teşkilatı tarafından 4 ülkenin adayı arasından ilimiz 2023 yılı turizm kenti seçildi. Tüm hemşerilerimize hayırlı olsun diyor, ilimiz turizm ve tanıtımı için çok önemli bir müjde veriyoruz".

BİHA


Kaynak:

Etiketler :
İlgili Haberler
İlgili Makaleler

HABERE YORUM KAT

UYARI: Küfür, hakaret, rencide edici cümleler veya imalar, inançlara saldırı içeren, imla kuralları ile yazılmamış,
Türkçe karakter kullanılmayan ve büyük harflerle yazılmış yorumlar onaylanmamaktadır.
0 Yorum