Asgari ücretin tam 5 katı;

Asgari ücretin tam 5 katı

Türk-İş verilerine göre, dört kişilik bir ailenin açlık sınırı haziranda 6 bin 391 TL'ye, yoksulluk sınırı ise 20 bin 818 TL'ye yükseldi....

Türkiye İşçi Sendikaları Konfederasyonu (Türk-İş), 2022 Haziran’a ilişkin açlık ve yoksulluk sınırı verilerini açıkladı.

TÜRK-İŞ Araştırmasının 2022 Haziran ayı sonucuna göre; dört kişilik bir ailenin sağlıklı, dengeli ve yeterli  beslenebilmesi için yapması gereken aylık gıda harcaması tutarı (açlık sınırı) 6 bin 391TL olarak hesaplandı. Yoksulluk sınırı ise 20 bin 818 TL'ye ulaştı.

Mutfak enflasyonundaki artış aylık yüzde 6,2, son 12 aylık artış ise yüzde 117,3 olarak belirtildi. Gıda fiyatları ise haziranda yıllık yüzde 117,3 arttı.

 ‘BİR KİŞİYE İKİ ASGARİ ÜCRET GEREKİYOR’ VURGUSU

Bekar bir çalışanın ‘yaşama maliyeti' ise aylık 8 bin 313 liraya yükseldi. “Bir kişiye neredeyse iki asgari ücret gerekiyor” denilen konfederasyonun açıklamasında, “Ücretli, maaşlı, yevmiyeli çalışanlar ile esnaf, emekli ve öğrencilerin içinde yaşadığı fiili hayat pahalılığı, enflasyon bugün sıfırlansa bile gelirleri artmadığı sürece aynı kalacaktır. Üstelik fiyatlar hızla tırmanmaya devam ediyor” ifadesi kullanıldı.

BİHA

 

 

 

 


Kaynak:

Etiketler :
İlgili Haberler
İlgili Makaleler

HABERE YORUM KAT

UYARI: Küfür, hakaret, rencide edici cümleler veya imalar, inançlara saldırı içeren, imla kuralları ile yazılmamış,
Türkçe karakter kullanılmayan ve büyük harflerle yazılmış yorumlar onaylanmamaktadır.
0 Yorum