Tarihin sıfır noktasında moda çekimi yapıldı;

Tarihin sıfır noktasında moda çekimi yapıldı

Şanlıurfa’da, 12 bin yıllık geçmişiyle 'tarihin sıfır noktası' olarak nitelendirilen ve UNESCO Dünya Mirası Listesi'ndeki Göbeklitepe'de moda çekimi yapıldı. Çekimde Miss Europe 2021 güzellik yarışması 3'üncüsü Duygu Çakmak yer aldı....

GÖBEKLİTEPE -  Lübnan’da düzenlenen Miss Europe 2021 yarışmasında 3'üncü olan manken Duygu Çakmak, Şanlıurfa Göbeklitepe’de çekimlere katıldı.

Dergi ve kataloglarda kullanılacak fotoğraf çekimleri, tarihin sıfır noktası olarak nitelendirilen ve  UNESCO Dünya Miras Geçici Listesi'nde yer alan Göbeklitepe’de 8 saat sürdü.

Modacı Perihan Demirdelen tarafından Göbeklitepe'den ilham alınarak tasarlanan 8 parça kreasyon ve 20 kilo ağırlığındaki kıyafetlerin çekimini, moda fotoğrafçısı Turan Altay yaptı.

ÇAKMAK: BURADA BULUNMAK ÇOK GÜZEL BİR DUYDU

Göbeklitepe’nin doğal platosunda moda çekimleri yapmasından dolayı çok mutlu olduğunu ifade eden Duygu Çakmak, şunları söyledi:

"Modayı dünyaya tanıtmak adına gerçekleştirilen çekimler önemli. Daha önceden doğuda bu tarz çekimlerim olmuştu. Modacımız Perihan Demirdelen’in Göbeklitepe’yi ilham alarak hazırladığı tasarımların çekimlerini yaptık. Burası tarihin sıfır noktası, burada bulunmak çok güzel bir duygu. İlk defa Gökelitepe’de bir moda çekimini yapıyoruz. Hem buranın tarihini, hem de modamızı tüm dünyaya tanıtabilmek adına burada böyle bir çekim gerçekleştirmenin mutluluğunu aynı anda yaşadım."

DEMİRDELEN: GÖBEKLİTEPE'DEN İLHAM ALDIM

Hazırladığı kostümlerde Göbeklitepe’yi ilham aldığı bilgisini veren modacı Perihan Demirdelen de  Göbeklitepe'yi ilk gördüğünde çok etkilendiğini söyledi. Kıyafetleri de o şekilde tasarladığını ifade eden Demirdelen, "Ahşap ve bambu taşlarından oluşan boncuklarla 8 ayrı parçayı ortaya çıkardık. İlham alarak yapmış olduğum bu kostümler, Göbeklitepe ile özdeşleşti. Her kostüm için 2 bin 500 civarında boncuk kullandım. Hem mankenimizin, hem de kostümlerimizin burayla özdeşleşmesinin mutluluğunu yaşadım. Bu kreasyonumu 6 ayda tamamladım. Ben bütün ekibimi kutluyorum” diye konuştu.

BİHA


Kaynak:

Etiketler :
İlgili Haberler
İlgili Makaleler

HABERE YORUM KAT

UYARI: Küfür, hakaret, rencide edici cümleler veya imalar, inançlara saldırı içeren, imla kuralları ile yazılmamış,
Türkçe karakter kullanılmayan ve büyük harflerle yazılmış yorumlar onaylanmamaktadır.
0 Yorum