Urfa’da kız öğrencilerine sıfır atık projesi anlatıldı;

Urfa’da kız öğrencilerine sıfır atık projesi anlatıldı

Şanlıurfa Valisi Salih Ayhan’ın eşi Zeynep Akkiraz Ayhan öncülüğünde başlatılan ‘Sıfır atık projesi’ projesi kapsamında 300 kız öğrenciyi hedef alan bir program düzenlendi....

ŞANLIURFA -Çevre, Şehircilik ve İklim Değişikliği Bakanlığı’nın 2017 yılında, atıkları kontrol altına almak ve gelecek nesillere daha temiz, daha yaşanabilir bir dünya bırakmak adına hayata geçirdiği, Cumhurbaşkanı Recep Tayyip Erdoğan’nın eşi Emine Erdoğan’ın himayelerinde uygulamaya koyulan “Sıfır atık projesi” kapsamında, Şanlıurfa Valisi Salih Ayhan’ın eşi Zeynep Akkiraz Ayhan’ında öncülüğünde bir proje hayata geçirildi.

Hayata geçirilen proje kapsamında, 300 kız öğrenciyi hedef alan bir program düzenlendi. Eyyübiye GAP MTAL Konferans Salonu’nda düzenlenen programın açılış konuşmalarının ardından, Akkiraz Ayhan bir konuşma yaptı.

Zeynep Akkiraz Ayhan konuşmasında, “Emine Erdoğan Hanımefendi’nin öncülüğünde başlatılan “Sıfır Atık” projesine bizler de elimizden gelen her türlü desteği sunuyoruz. Aklımıza gelen her türlü detayda, sıfır atık anlayışıyla hareket etmemiz gerekmekte. Evlatlarımızın hijyenik ve ekolojik pedlere ulaşımını kolaylaştırmak, aynı zamanda bu konuda bilinçlenmelerini sağlamak adına bizler, işte bu projeyi yürütüyoruz.

Biz bu projemizle tabiri caizse bir taşla 3 kuş vurmayı amaçlıyoruz. Birinci amacımız; öncelikle kırsaldaki kız çocuklarımızın bu özel dönemlerinde pede ulaşamadığı için okula devam edememesinin önüne geçmektir. İkinci amacımız; plastik ve kimyasallardan üretilen normal pedlerin doğayı kirletmesinin önüne geçmektir. Üçüncü amacımız ise; doğal maddelerden üretilen ve sağlığa hiçbir zararı olmayan geri dönüştürülen bu pedlerin kullanımı ile çocuklarımızın sağlığını daha da güvence altına almaktır” diye konuştu.

Psikolog Halise Akdemir’in ergenlik döneminde bedensel, duyuşşal, zihinsel gelişim hakkında sunumu; Ebe Ayşegül Gökmen’in ergenlik döneminde hijyen eğitimi sunumu, Çevre Mühendisi Serhat Turgut’un sıfır atık konusundaki sunumların ardından, 300 kız öğrenciye ekolojik ve hijyenik ped dağıtımıyla program sona erdi.

BİHA


Kaynak:

Etiketler :
İlgili Haberler
İlgili Makaleler

HABERE YORUM KAT

UYARI: Küfür, hakaret, rencide edici cümleler veya imalar, inançlara saldırı içeren, imla kuralları ile yazılmamış,
Türkçe karakter kullanılmayan ve büyük harflerle yazılmış yorumlar onaylanmamaktadır.
0 Yorum