Pandemide ve depremlerde ölen sağlık çalışanları Urfa’da anıldı;

Pandemide ve depremlerde ölen sağlık çalışanları Urfa’da anıldı

Şanlıurfa Tabip Odası, pandemi döneminde ve 6 Şubat’taki depremlerde hayatını kaybeden sağlık çalışanlarını saygı duruşu ile andı....

Şanlıurfa Tabipler Odası üyeleri, pandemi sürecinde hayatını kaybeden 513, Kahramanmaraş merkezli depremlerde yaşamını yitiren 449 sağlık çalışanını saygı duruşunda bulunarak andı.

Şanlıurfa Tabip Odası’nda yapılan anma etkinliğinde oda başkanı Buluz Ezer basın açıklaması yaptı.

Türkiye’de salgın nedeniyle ilk kaybettikleri meslektaşlarının ölüm günü olan 1 Nisan’ın, Türk Tabipler Birliğince “COVID-19 Nedeniyle Kaybettiğimiz Hekim ve Sağlık Çalışanlarını Anma Günü” ilan edildiğini hatırlatan Ezer, “Aktif görev yapmaktayken COVID-19 pandemisi nedeniyle yitirdiğimiz 176’sı hekim, 513 sağlık emekçisini ve 6 Şubat depremleri nedeniyle yitirdiğimiz 103’ü hekim, 449 sağlık emekçisini saygıyla anıyoruz” dedi.

Ezer, meydana gelen her afetin yükünü hekim ve sağlık çalışanlarının çektiğini belirterek, şunları söyledi:

 “Üç senedir COVID-19 sağlık çalışanları için meslek hastalığı kabul edilmedi. Pandemi dönemi ve sonrası için yıpranma payımız yeterli seviyeye çıkarılmadı. Çalışma koşullarımız sağlıklı yaşayabileceğimiz hale getirilmedi. Çalışırken sağlıkta şiddetle, emekliyken yoksullukla boğuşuyoruz. Deprem bölgesinde çalışanlarımızın barınma gibi en temel sorunu bile çözülmedi. Bu sorunlarımız devam ediyorken hangi koşulda ne şekilde meslekten men edileceğimizin tartışmaya açılmasını saygısızlık olarak görüyoruz”.

BİHA

 

 


Kaynak:

Etiketler :
İlgili Haberler
İlgili Makaleler

HABERE YORUM KAT

UYARI: Küfür, hakaret, rencide edici cümleler veya imalar, inançlara saldırı içeren, imla kuralları ile yazılmamış,
Türkçe karakter kullanılmayan ve büyük harflerle yazılmış yorumlar onaylanmamaktadır.
0 Yorum