EYT Destek Paketi'nin ayrıntıları netleşti;

EYT Destek Paketi'nin ayrıntıları netleşti

KGF, hazine destekli EYT kredileri konusunda ayrıntıları açıkladı. Buna göre, kıdem tazminatı ödemeleri doğrudan emekli olacak çalışanların hesabına aktarılacak....

Kredi Garanti Fonu’nun (KGF) internet sitesinde EYT Destek Paketi'nin ayrıntıları paylaşıldı. Paket kapsamında 50 milyar liralık kredi kredinin yalnızca EYT çerçevesinde emekli olacak personelin kıdem tazminatı için kullandırılacağı belirtildi.

KOBİ’ler için kefalet üst limiti 10 milyon lira, kefalet oranı ise yüzde 75 olarak belirlendi. KOBİ dışındakiler için ise üst limit 20 milyon lira olurken kefalet oranı yüzde 70 olarak açıklandı.

Kefaletle birlikte KOBİ’ler için 13.3 milyon lira, KOBİ dışı firmalar için 28.5 milyon liraya kadar kredi imkânı sağlanacak. Azami 6 ay ödemesiz olan dönem dâhil kredilerin vadesi 36 ay olacak.

EYT Destek Paketi kapsamında kullandırılacak kredinin faiz, kar payı oranı 24 aya kadar vadeli kredilerde Türk Lirası Gecelik Referans Faiz Oranı (TLREF) artı 200 baz puan olarak uygulanırken 24 ay üzeri vadeli kredilerde faiz, kar payı oranı TLREF artı 300 baz puan olarak uygulanacak.

BİHA


Kaynak:

Etiketler :
, , , , ,
İlgili Haberler
İlgili Makaleler

HABERE YORUM KAT

UYARI: Küfür, hakaret, rencide edici cümleler veya imalar, inançlara saldırı içeren, imla kuralları ile yazılmamış,
Türkçe karakter kullanılmayan ve büyük harflerle yazılmış yorumlar onaylanmamaktadır.
0 Yorum