YSK deprem bölgesine bir kez daha gidiyor;

YSK deprem bölgesine bir kez daha gidiyor

YSK, 6 Şubat'ta meydana gelen depremlerin ardından 30 kişilik bir heyeti 11 ili kapsayan bölgeye göndermişti. Kurul bölgeye bugün yeni bir heyet gönderecek. Heyet, il ve ilçe seçim kullarının binalarında inceleme yapacak....

Yüksek Seçim Kurulu (YSK), üyeleri deprem bölgesinde yürütülen çalışmaları incelemek üzere, yeniden bölgeye gidiyor. Heyet, il ve ilçe seçim kullarının binalarında inceleme yapacak.  Seçim öncesi son eksikler tespit edilerek, hızla giderilmesi sağlanacak.

 YSK, 6 Şubat'ta meydana gelen depremlerin ardından 30 kişilik bir heyeti 11 ili kapsayan bölgeye göndermişti. Heyet, personelin sağlık durumu, kurum binaları, sandıkların konulduğu bina ve yapılar, seçim ve büro malzemeleri, ulaşım ve sistem teknik altyapısını incelemişti.

 Heyet incelemelerinin ardından, afet bölgelerinde tespit edilen eksikliklerin giderilebileceğine dair rapor vermişti.

 96 milletvekilini kapsayan Afet bölgesinde Yaklaşık 9 milyon seçmen bulunuyor.

 14 Mayıs seçimleri için, çadırlar, konteyner kentler, yurtlar ve karavanlar adres olarak gösterildi. Bölgedeki ilçe seçim kurullarının kararıyla buralara sandık kurulabilecek.

Ayrıca bölgedeki sağlam okullar da her zaman olduğu gibi oy kullanma adresi olacak. Deprem nedeniyle illerinden ayrılanlar bulundukları yerde oy kullanabilecek. Oyları kullandıkları seçim bölgesi için sayılacak. Bu durumdaki depremzedelerle ilgili Cumhurbaşkanı imzasıyla bir kararname de yayınlandı.

 

Kararnamede "Yerleşim yerini değiştiren kişilere deprem dolayısıyla kanunlar, diğer mevzuat ve idari tasarruflar uyarınca tanınan haklar kayba uğramayacak." denildi.

 

Karar seçim için adres değiştiren kişilerin, afet bölgesindeki haklarını kaybetmemeleri için alındı.

 

BİHA

 

 


Kaynak:

Etiketler :
, , , , ,
İlgili Haberler
İlgili Makaleler

HABERE YORUM KAT

UYARI: Küfür, hakaret, rencide edici cümleler veya imalar, inançlara saldırı içeren, imla kuralları ile yazılmamış,
Türkçe karakter kullanılmayan ve büyük harflerle yazılmış yorumlar onaylanmamaktadır.
0 Yorum