AK Parti il başkanı seçiminde üç seçenek var;

AK Parti il başkanı seçiminde üç seçenek var

AK Parti il başkanı Abdurrahman Kırıkçı'nın milletvekili aday adaylığı için görevinden istifa etmesinin ardından il başkanlığı görevine Cuma Ağaç getirildi. Ancak hala netlik kazanmamış il başkanlık sürecinin bundan sonra nasıl işleyeceği kamuoyu tarafından merak konusu oldu....

Seçime 40 gün kala AK Parti il başkanı Abdurrahman Kırıkçı milletvekili aday adaylığı için görevinden istifa ettiğini açıkladı. Prosedür gereği il başkan yardımcılarından Siyasi Hukuk İşlerinden Sorumlu İl Başkan Yardımcısı görevinde bulunan Cuma Ağaç vekaleten atandı.

AK Parti Şanlıurfa İl Başkanlığı’nın içinde bulunduğu mevcut durumdan dolayı başta parti tabanı olmak üzere, kamuoyunun merak ettiği konu il başkanlık sürecinin nasıl işleyeceği. Bu konuda genel olarak üç seçenekten bahsediliyor.

Bunlardan ilki, Kırıkçı’nın yerine atanan Cuma Ağaç’a asaleten görev verilmesi iken, ikinci seçenek ise, genel merkez tarafından yönetimde bulunan bir ismin atanması. Diğer üçüncü seçenek de, tüm il yönetiminin feshedilip yeni bir yönetimin belirlenmesi. Ancak yeni bir yönetimin atanması için de mevcut yinetimin yarısından bir fazlasının (%50+1) istifa etmesı gerekiyor.

AK Parti Genel Merkezi’nin bu hafta il başkanlığı durumunu netleştirmesi bekleniyor.


Kaynak:

Etiketler :
, , , ,
İlgili Haberler
İlgili Makaleler

HABERE YORUM KAT

UYARI: Küfür, hakaret, rencide edici cümleler veya imalar, inançlara saldırı içeren, imla kuralları ile yazılmamış,
Türkçe karakter kullanılmayan ve büyük harflerle yazılmış yorumlar onaylanmamaktadır.
0 Yorum