Vali Ayhan, Şanlıurfaspor'a sahip çıktı: Bu Ahmet'in Mehmet'in takımı değil;

Vali Ayhan, Şanlıurfaspor'a sahip çıktı: Bu Ahmet'in Mehmet'in takımı değil

Şanlıurfaspor’da son günlerde yaşanan istifalar ve ardından alınan olağanüstü kongre kararı, Vali Salih Ayhan’ın devreye girmesi ile iptal edildi. Katıldığı televizyon programında Şanlıurfaspor’un “Ahmet’in Mehmet’in takımı olmadığını” vurgulayan Vali Salih Ayhan, kongre kararının iptalini mutlulukla karşıladığını ifade ederek, "Kongre kararı alınırken istişare edilmeliydi. Bu Şanlıurfalı 3 milyon kardeşimizin takımıdır. Dar bir kalıp içerisinde sadece birilerinin arzu ve isteklerine göre yönetilmemeli" dedi....

ŞANLIURFA - Türkiye Futbol Federasyonu (TFF) 2. Lig Beyaz Grupta şampiyonluğun favori takımlarından gösterilen Şanlıurfaspor’da son günlerde flaş gelişmeler yaşanıyor.

Kulüpte pazar günü alınan olağanüstü kongre kararı, takımın şampiyonluk yolunda olumsuz etkilenmemesi için iptal edildi. İptal kararında, Şanlıurfa Valisi Salih Ayhan’ın doğrudan etkisi bulunuyor.

Güneydoğu TV’de yayınlanan spor programına telefonla bağlanan Vali Salih Ayhan, kulübe ilişkin çarpıcı açıklamalarda bulundu.

“Kongre kararı alınırken istişare edilmeliydi” diyen Salih Ayhan, “Bu Şanlıurfalı 3 milyon kardeşimizin takımıdır. Dar bir kalıp içerisinde sadece birilerinin arzu ve isteklerine göre yönetilmemeli" ifadelerini kullandı.

AYHAN: BİREYSEL ÇEVREMDEN DE DESTEK ALDIM

Ayhan, Şanlıurfaspor’un bu durumlara zor süreçlerden geçerek geldiğini ve tüm imkanların seferber edildiğini belirterek, şunları söyledi:

“Sporun bir şehri birleştiren ve bütünleştiren bir taraf olduğunu geldiğim günden beri sürekli ifade ettim. Takımlar, şehirlerin gözbebeği, markaları ve şehirlerin duygu ve düşüncelerini bir arada tutan şeylerdir. Bunun için burada hiçbir hesap, kitabın olmaması, amasız, fakatsız, lakinsiz herkesin destek olması lazım. Ben 10-11 aydır Urfa’dayım, gerçekten zor süreçler yaşadık. Ama futbolculara şunu söyledik; arkadaşlar siz önünüze bakın, siz futbolunuzu oynayın, biz gerekeni yapacağız. Yönetimlere de aynı şeyi söyledik.  Büyükşehir belediye başkanımız, ilçe belediye başkanlarımız ile beraber omu omuza imkanlarımızı ortaya koyduk. Ben bireysel olarak yani bireysel sermayemi, çevremi daha önce çalıştığım yerlerdeki insanları sisteme alarak onlardan destek aldım. Bu kulüp de çok iyi biliyor nereden nasıl kaynak geldiğini.“

“ŞAMPİYON OLACAĞIMIZA İNANIYORUM”

Takımın iyi bir noktaya geldiğini ve şampiyonluğun en büyük adaylarından olduğunu söyleyen Ayhan, sözlerini şöyle sürdürdü:

“Ligde 8 maç kaldı, 5 maç içerde, 3 maç dışarıda. Rakibimiz ile aramızdaki puan farkı 1 ve hiçbir şey değil. Şampiyon olmasak da inanmış bir takımımız var, play-off’tan çıkma şansımız çok yüksek. Grupta play off’un flaş takımıyız. Ben şampiyon olacağımıza inanıyorum. Böyle bir süreçte kongre hiç anlamlı gelmedi. Bunun için de sabahleyin kamuoyuyla bir tweet paylaştım ‘birden değil, BİZ’den yanayız’ diye. Sporcumuzla, yorumcumuzla, sokaktaki vatandaşımızla, amigomuzla, yöneticimizle, belediye başkanlarımızla BİZ’iz.“

“BU AHMET’İN, MEHMET’İN TAKIMI DEĞİL”

“3 milyon şehrin hakkı, hukuku ve ter döken kardeşlerimizin emeği için dedik ki kongre kararı doğru değil“ diyen Vali Ayhan, şunları kaydetti:

“Şunun altını çizmek istiyorum, bu konuda kararlıydım. Çünkü doğru bir işlem yapılmıyordu. Biz bu kadar emek veriyorsak, bu kadar gayret gösteriyorsak kongre kararının istişare edilmesi gerekiyordu. Bu Ahmet’in, Mehmet’in takımı değil, bu şu mahallenin bu mahallenin de takımı değil. Bu Şanlıurfalı 3 milyon kardeşimin takımıdır. Onun için dar bir kalıp içerisinde birilerinin, arzu ve istekleri üzerine yönetilmemesi gerekir. Emek verenlerin hakları var onlarda haklarını bana emanet ettiler. Habersiz, istişare etmeden kongre kararının doğru bir karan olmadığını onlar da ifade etti. Birlikte bir değerlendirme yaptık, şu anki yönetimi de tebrik ve takdir ediyorum. Doğru bir karar aldılar. Bu kararın Şanlıurfaspor’un şampiyonluğuna sesi olacağına inanıyorum“.

BİHA




Kaynak:

Etiketler :
İlgili Haberler
İlgili Makaleler

HABERE YORUM KAT

UYARI: Küfür, hakaret, rencide edici cümleler veya imalar, inançlara saldırı içeren, imla kuralları ile yazılmamış,
Türkçe karakter kullanılmayan ve büyük harflerle yazılmış yorumlar onaylanmamaktadır.
0 Yorum