Mil-Diyanet Sen İl Başkanı Çapan'dan İsrail'e karşı güç kullanmas çağrısı;

Mil-Diyanet Sen İl Başkanı Çapan'dan İsrail'e karşı güç kullanmas çağrısı

Mil-Diyanet Sen Şanlıurfa İl Başkanı Ömer Çapan, İsrail’in Doğu Kudüs’te bulunan Mescid-i Aksa’daki Filistinlilere yönelik saldırısıyla ilgili bir açıklama yaptı. İslam ülkelerinin ortak savunma teşkilatı oluşturmaları gerektiğini ifade eden Çapan, “İsaril ancak güçten anlar” dedi....

Manevi İlkeli Liyakatlı Diyanet ve Vakıf Çalışanları Sendikası (Mil-Diyanet Sen) Şanlıurfa İl Başkanı Ömer Çapan İsrail'in Doğu Kudüs'te bulunan Mescid-i Aksa'da itikafa giren Filistinlilere yönelik saldırısıyla bir açıklamada bulundu.

Çapan, “terör devleti” olarak nitelendirdiği İsrail’in “barbarlık” bilinciyle her geçen gün Filistinlilere yaşattığı zulmün dozunu artırdığını belirterek şunları söyledi: “Alçak terör devleti, Müslümanların ilk kıblesi Mescid-i Aksa’yı yine savaş alanına çevirdi ve lanetli kavim, barbarlığını bir kez daha gözler önüne serdi. Müslümanların önem verdiği Ramazan ayında Mescid-i Aksa’nın içine gaz bombası atarak, itikafa giren Müslümanlara saldırmak suretiyle onları darp etti, namaz kılmalarına ve dua etmelerine engel oldu, direniş gösteren 400 Müslümanı da esir aldı.”

“İSLAM ÜLKELERİ ORTAK ASKERİ SAVUNMA TEŞKİLATINI OLUŞTURMALI”

Açıklamasında İslam ülkelerini, İsrail’in zulmünü izlemekle ve sadece kınamakla yetindiğini ifade ederek eleştiren il başkanı Çapan, “Birleşmiş Milletlerin bir şeyler yapmasını beklemek ve onlardan medet ummak beyhudedir. Çünkü, Birleşmiş Milletler, bugüne kadar İsrail’i korumaktan başka bir işe yaramamıştır. Veto hakkı bulunan beş ülkeden birisi İslam ülkesi değilse, Müslümanların lehine bir karar çıkmayacağını herkes bilmelidir. Müslümanların sözünün geçmediği bir teşkilattan İslam aleminin lehine bir karar çıkmaz ve çıkmayacaktır. O zaman, Müslümanlar kendi birliğini oluşturmalıdır. İslam Birliğini ve İslam Ülkeleri Ortak Askeri Savunma teşkilatını oluşturmalıdır. İslam ülkeleri problemlerini kendi aralarında çözmeli, haçlıların hakemliğine mecbur bırakılmamalıdır” diye konuştu.

İslam dünyasının İsrail’e her türlü imkanı kullanarak mutlaka yaptırım uygulaması gerektiğini savunan Çapan, “Terörist İsrail, haktan, hukuktan, konuşmaktan anlamaz. İslam ülkeleri ve sivil toplum kuruluşları İsrail ile olan ilişkilerini yeniden gözden geçirmelidir. Artık fiili icraata geçmek gerekir. İsrail ancak güçten anlar ve onun anladığı dilden konuşacak Müslümanlara ihtiyaç vardır” ifadelerini kullandı.

BİHA


Kaynak:

Etiketler :
, , , ,
İlgili Haberler
İlgili Makaleler

HABERE YORUM KAT

UYARI: Küfür, hakaret, rencide edici cümleler veya imalar, inançlara saldırı içeren, imla kuralları ile yazılmamış,
Türkçe karakter kullanılmayan ve büyük harflerle yazılmış yorumlar onaylanmamaktadır.
0 Yorum