Başkan Beyazgül: Urfalılar tüm ülkeye ilham olacak bir mücadele verdi;

Başkan Beyazgül: Urfalılar tüm ülkeye ilham olacak bir mücadele verdi

Büyükşehir Belediye Başkanı Zeynel Abidin Beyazgül Şanlıurfa’nın düşman işgalinden kurtuluşunun 103’üncü yıl dönümünde yayımladığı mesajında, “cesur Urfalılar tüm ülkeye ilham olacak bir mücadele içerisine girdiler” dedi....

Büyükşehir Belediye Başkanı Zeynel Abidin Beyazgül Şanlıurfa’nın düşman işgalinden kurtuluşunun 103’üncü yıl dönümünde Urfa Kurutuluş Müzesinden videolu bir mesaj yayımladı.

Bundan 103 yıl önce 11 Nisan 1920 tarihinde, döneminin en güçlü ordularından birine sahip Fransızların Urfa topraklarını işgal ettiğine dikkat çeken Başkan Beyazgül, “İşgal altındaki topraklarda esaretin sona ermesi için kadını, erkeği, genci, yaşlısıyla, canını ve kanını siper eden cesur Urfalılar tüm ülkeye ilham olacak bir mücadele içerisine girdiler” diye konuştu.

Başkan Beyazgül Urfalıların mücadeleci bir ruha sahip olduğnu vurgulayarak, “Hz. İbrahim’in, zalim Nemrut’un saltanatına karşı kahramanca duruşu da bu mücadeleye dâhildir. Tüm imkânsızlıklara karşı imkânsızı başaran şehrin kahramanları On ikilerin kurtuluş destanı da, Fransızların işgaline canı pahasına geçit vermeyen cesur yüreklerin bağımsızlık savaşı da bu mücadelenin kanıtıdır!” ifadelerini kullandı.

Urfalıların o dönem çok kısıtlı imkanlarla mücadele ettiğini hatırlatan Başkan Beyazgül, mesajının devamında şunları söyledi: “11 Nisan 1920’de çok kısıtlı imkânlarla işgalcileri vatan topraklarından püskürterek şanlı bir tarih yazan Urfa halkı, Kurtuluş Savaşında gösterdiği kahramanlıklar neticesinde Türkiye Büyük Millet Meclisi tarafından önce 1984’te “Şanlı” unvanı, sonra 2016’da “İstiklal Madalyası” ile onurlandırılmıştır. Türkiye Büyük Millet Meclisi tarafından Urfa’nın evlatlarına verilen bu kadirşinaslık tarih boyunca bir taç olarak şerefle taşınacaktır. Bu duygu ve düşüncelerle, ülkemizdeki birlik, beraberlik ve kardeşliği daha da perçinlemesi ümidiyle, tüm halkımızın bayramını, Urfa’nın Şanlı Kurtuluşu’nun 103. sene-i devriyesini kutluyor, ebediyete intikal etmiş tüm şehitlerimizi saygı ve rahmetle anıyorum.”

BİHA


Kaynak:

Etiketler :
, , , ,
İlgili Haberler
İlgili Makaleler

HABERE YORUM KAT

UYARI: Küfür, hakaret, rencide edici cümleler veya imalar, inançlara saldırı içeren, imla kuralları ile yazılmamış,
Türkçe karakter kullanılmayan ve büyük harflerle yazılmış yorumlar onaylanmamaktadır.
0 Yorum