YSK kararı Resmi Gazete'de!  Vekil seçilemeyecekler belirlendi;

YSK kararı Resmi Gazete'de! Vekil seçilemeyecekler belirlendi

Resmi Gazete’nin bugünkü sayısında, YSK’nın 28'inci dönem milletvekilliği seçimine bağımsız milletvekili adayı olarak başvuranların bilgi ve belgelerinin incelenmesine dair verilen karar yayımlandı....

Yüksek Seçim Kurulu (YSK) kararı Resmi Gazete’de yayımlandı. YSK açıklamasında, "28. Dönem Milletvekili Genel Seçimine bağımsız milletvekili adayı olarak başvuranlara ait bilgi ve belgeler incelendi" dendi.

Buna göre bazı isimlerin milletvekilliği adaylık başvuruları geçersiz sayılarak kritik nedenlerden dolayı vekil seçilemeyecekleri duyurdu.

Bağımsız milletvekili adayı olmak için başvuran isimler arasında belgelerinde eksiklik olan, teminat bedelini yatırmayan veya eksik yatıran, adaylıktan vazgeçen ve adaylık başvurularını belirlenen tarihlerden sonra yapanların başvuruları reddedildi.

Karar örneği adaylara tebliği için Aksaray, Amasya, Ankara, Balıkesir, Elazığ, Gaziantep, Hakkâri, Hatay, İstanbul, Kahramanmaraş, Kayseri, Kilis, Konya, Samsun ve Siirt İl Seçim Kurulu Başkanlıklarına gönderilecek ve Seçmen Kütüğü Genel Müdürlüğünce www.ysk.gov.tr internet adresinde yayımlanacak.

BİHA


Kaynak:

Etiketler :
, , , ,
İlgili Haberler
İlgili Makaleler

HABERE YORUM KAT

UYARI: Küfür, hakaret, rencide edici cümleler veya imalar, inançlara saldırı içeren, imla kuralları ile yazılmamış,
Türkçe karakter kullanılmayan ve büyük harflerle yazılmış yorumlar onaylanmamaktadır.
0 Yorum