Bakan Soylu depremlerdeki can kaybının güncel sayısını açıkladı;

Bakan Soylu depremlerdeki can kaybının güncel sayısını açıkladı

İçişleri Bakanı Süleyman Soylu yaptığı açıklamada, Kahramanmaraş merkezli depremlerde 50 bin 500 kişinin hayatını kaybettiğini söyledi....

İçişleri Bakanı Süleyman Soylu bulunduğu Kahramanmaraş’ta, 6 Şubat’ta meydana gelen depremlerle ilgili bazı açıklamalarda bulundu.

57 bin 29 yıkık binanın 40 bin 969'unun enkazını kaldırdıklarını ifade eden Bakan Soylu, Kahramanmaraş merkezli depremlerde 50 bin 500 kişinin hayatını kaybettiğini söyledi.

Bakan Soylu 66 bin konteyner evin kurulduğunu belirterek, “Bu sayı çok yakında 100 bine tamamlanacak. Daha sonra 200 bine tamamlanacak. Vatandaşlarımız da kira konusunda kiralık yer bulamazlarsa ya da maalesef fahiş fiyatlarla karşı karşıya kalıyorlarsa bizim görevimiz vatandaşları ev sahipliği yapmaktır. Bu konuda da elimizi çabuk tutuyoruz" dedi.

Kira katının 2-3 katına çıktığına dair tespitleri olduğunu kaydeden Bakan Soylu, “Gereğini yerine getirmek devletin bir sorumluluğudur. Bu kabul edilebili,r bir durum değildir. Vatandaşlar da CİMER, 112 Acil, ilçe kaymakamlığı ve karakollara bildirebilirler" diye konuştu.

Vefat eden 5 bin kişinin yakınının tespit edilemediğini söyleyen Bakan Soylu, “Onlarla ilgili ödemeler bir yerde bloke ediliyor. Yakını vefat eden 39 bin 689 vatandaşa ödeme yapıldı. Vefat edenler arasındaki 1020 kişinin kimliği tespit edilemedi. Adli tıp incelemeleri sürüyor" ifadelerini kullandı.

BİHA


Kaynak:

Etiketler :
, , , , ,
İlgili Haberler
İlgili Makaleler

HABERE YORUM KAT

UYARI: Küfür, hakaret, rencide edici cümleler veya imalar, inançlara saldırı içeren, imla kuralları ile yazılmamış,
Türkçe karakter kullanılmayan ve büyük harflerle yazılmış yorumlar onaylanmamaktadır.
0 Yorum