Bayram şekeri fiyatları ikiye katlandı;

Bayram şekeri fiyatları ikiye katlandı

ÖZEL HABER | Ramazan Bayramı’na sayılı günler kala tezgâhları süsleyen zamlı bayram şekerleri bu yıl vatandaşların adeta ağzının tadını kaçıracak. Geçen yıl kilosu 40 lira olan bayram şekerleri bu sene 80 liradan satılıyor. Fiyatların ikiye katlanmasına rağmen satışlardan umutlu olan esnaf, ilde yaşanan deprem sonrası aile bağlarının pekiştiğini, bu bayramda daha çok ziyaretlerin olacağını ve satışlarda hareketliliğin artacağını düşünüyor....

ŞANLIURFA –Ramazan ayının sonuna doğru yaklaştıkça bayram hazırlıkları da çarşı pazarda dikkat çekiyor. Bayramın vazgeçilmezi olan şekerler de tezgâhta yerini aldı. Şehirde her yıl olduğu gibi bu yıl da marketlerde ve kuruyemişçilerde şeker, lokum stantları kuruldu. Birbirinden farklı renkleri ve tatları oluşturan şeker ve lokum tezgâhlarda alıcılarını bekliyor.

Ancak şeker fiyatları bu yıl vatandaşların ağzının tadını kaçıracak. Kilosu geçen sene 40 liradan satılan şekerin fiyatı bu yıl 80 liraya yükseldi.

Esnaf, vatandaşın alım gücü düşse de bayram günü yaklaştıkça satışların artacağını düşünüyor. İlde yaşanan deprem sonrası aile bağlarının pekiştiğini belirten esnaf, bu bayramda daha çok ziyaretlerin olacağını ve bunun da şeker satışlarını doğrudan etkileyeceğini belirtti.


KORKMAZ: ÜRÜNLERİN FİYATLARI ARTTI AMA UYGUN

BİHA’ya konuşan esnaf Hüseyin Korkmaz, geçen yıla göre fiyatlar artsa da pazarda ürünlerin AVM ve marketlere göre daha uygun olduğunu söyledi.

“Müşterilerimiz bayram yaklaştıkça şekerleri daha çok talep ediyor” diyen Korkmaz, şunları söyledi:

“Şekerlerde 50, 80, 100 ve 140 liralık çeşitler bulunmakta. Bizim müşterilerimiz belli. Çarşıya gelenler bizim gibi esnaftan alışveriş yapıyor. Herkesin kendine göre müşterileri var. Bizim ürünlerimiz AVM ve marketlere göre biraz uygun. Tatlılarımızın fiyatları geçen yıla göre arttı ama uygun. Şekerin, işçiliğin maliyetleri artması doğal olarak ürünlere yansıyor. Ürünlerde o kadar fahiş bir artış yok.”

 

ÖZBEK: BAYRAM YAKLAŞTIKÇA ŞEKERLERE İLGİ ARTIYOR


Bu sene şekere, çikolataya ve lokuma rağbet olduğunu anlatan esnaf Fatih Özbek, her bütçeye uygun ürün bulunduğunu söyledi. Özbek, şunları söyledi:

“Şeker çeşitlerimiz 60 liradan başlayıp 100 liraya kadar çıkıyor. Lokum çeşitlerimiz 50 liradan başlayıp kalitesine göre 350 liraya kadar çıkıyor. Çikolata çeşitlerimizde 100 lira ile bin lira arasında değişiyor. Her bütçeye uygun çeşitlerimiz mevcuttur. Geçen yıl 40-45 liradan satılan tatlılar bu yıl 80-85 liradan satılıyor.”

Pandemi sürecinde bayramda aile ziyaretlerinin olmadığını hatırlatan Özbek, “Kopan aile bağları bu depremle birleşti. Bu bayramda daha çok aileler birbirlerini ziyaret edeceğini tahmin ediyoruz. Akraba ziyaretlerinde de şeker, lokum ve çikolata ikram ediliyor. Bu bölgede aileler kalabalık oluyor. Bayram yaklaştıkça tatlı ürünlerine ilgi artıyor” dedi. Özbek, bu durumun satışlarına yansıyacağını vurguladı.

BİHA / ÖZEL HABER


Kaynak:

Etiketler :
, , , , , ,
İlgili Haberler
İlgili Makaleler

HABERE YORUM KAT

UYARI: Küfür, hakaret, rencide edici cümleler veya imalar, inançlara saldırı içeren, imla kuralları ile yazılmamış,
Türkçe karakter kullanılmayan ve büyük harflerle yazılmış yorumlar onaylanmamaktadır.
0 Yorum