Buğday ve arpanın alım fiyatında artış;

Buğday ve arpanın alım fiyatında artış

TMO, buğdayın alım fiyatında 400, arpanın alım fiyatından da 200 liralık artışa gitti....

Tarım ve Orman Bakanı Vahit Kirişci, Toprak Mahsulleri Ofisi’nin (TMO) hububat alım fiyatlarının güncellendiğini duyurdu.

Bakan Kirişci yazılı açıklamasında, "TMO alım fiyatlarının ton başına buğdayda 400 lira, arpada ise 200 lira artırılmasına ve hububat alım primlerinin temmuzdan itibaren ödenmesine karar verilmiştir.” ifadesini kullandı. 

Kirişci, Türkiye'de mayıs ayı ortasında lokal olarak başlayan hububat hasadının bugün itibarıyla yaklaşık yüzde 20'ler seviyesinde olduğunu belirtti.

Hasadın, yağış rejimindeki kaymalar sebebiyle birçok bölgede normaline göre yaklaşık 2-3 hafta ötelendiğini ifade eden Bakan Kirişci, hasat edilen ürünlerin büyük bir kısmının halen üreticinin elinde olduğunu ve ticarete konu edilmediğini söyledi.

Kirişci, "Bakanlığımız ve Toprak Mahsulleri Ofisimiz tarafından iç ve dış piyasa gelişmeleri yakından takip edilmekte olup TMO alım fiyatlarının ton başına buğdayda 400 TL, arpada ise 200 TL artırılmasına ve 'Hububat Alim Primlerinin' temmuz ayından itibaren ödenmesine karar verilmiştir." açıklamasında bulundu.

 

BİHA


Kaynak:

Etiketler :
İlgili Haberler
İlgili Makaleler

HABERE YORUM KAT

UYARI: Küfür, hakaret, rencide edici cümleler veya imalar, inançlara saldırı içeren, imla kuralları ile yazılmamış,
Türkçe karakter kullanılmayan ve büyük harflerle yazılmış yorumlar onaylanmamaktadır.
0 Yorum