Cumhurbaşkanı Erdoğan: Müjdemizi 20 Nisan'da açıklayacağız;

Cumhurbaşkanı Erdoğan: Müjdemizi 20 Nisan'da açıklayacağız

Karadeniz'de çıkarılmaya başlanan doğal gazın ardından fiyatların ne zaman halka yansıyacağı sorulan Cumhurbaşkanı Erdoğan "Müjdemizi inşallah 20 Nisan'da açıklayacağız" dedi....

Cumhurbaşkanı Recep Tayyip Erdoğan, TRT ortak yayınında gazetecilerin sorularını yanıtladı ve gündemdeki konuları değerlendirdi.

Karadeniz'deki doğal gaz çalışmalarının gaz fiyatları üzerinden vatandaşa nasıl yansıyacağı ve Akkuyu Nükleer Santrali'ndeki çalışmalara dair soru üzerine Cumhurbaşkanı Erdoğan, "Müjdemizi inşallah 20 Nisan'da açıklayacağız. Karadeniz gazının ilk fazını Filyos'ta devreye alacağız. Sakarya Gaz Sahası, keşiften ilk üretime kadar dünyanın en hızlı yapılan deniz saha geliştirme projesidir. 16 Nisan'da, kuyulardaki vanalar açılarak, deniz altındaki ana iletim hattına gaz verilmeye başlandı. Bu sahadaki üretimi 3 yıl içinde 40 milyon metreküpe kadar çıkaracağız. İkinci faz bitince tüm konutların gaz ihtiyacını karşılayabilecek seviyeye ulaşacağız ve burada inşallah bir yandan da yeni keşifler için hazırlıklar yapıyoruz. Orta Karadeniz'de sismik çalışmalar tamamlandı. Değerlendirme aşamasına geçildi. Doğu Karadeniz'de sismik çalışmalar sürüyor. Sismik çalışmaların ardından da sondaj çalışmaları başlayacak. Batı Karadeniz'deki keşif bölgenin potansiyelinin yüksek olduğunu gösteriyor. İnşallah hem kendi gazımızı üretecek hem de diğer ülkelere gaz satacak bir seviyeye geleceğimiz günleri de göreceğiz." dedi.

BİHA

 

 


Kaynak:

Etiketler :
, , , , , , , ,
İlgili Haberler
İlgili Makaleler

HABERE YORUM KAT

UYARI: Küfür, hakaret, rencide edici cümleler veya imalar, inançlara saldırı içeren, imla kuralları ile yazılmamış,
Türkçe karakter kullanılmayan ve büyük harflerle yazılmış yorumlar onaylanmamaktadır.
0 Yorum