Bayram öncesi araç kiralayacaklara uyarı;

Bayram öncesi araç kiralayacaklara uyarı

Bayramda şehir dışında tatile çıkmak isteyenler uygun araç kiralama şirketi aramaya başlarken vatandaşları bekleyen tehlike ise araç dolandırıcılığı. Milyonlarca kişinin alışveriş yaptığı siteleri kopyalayan dolandırıcılar bu sefer araç kiralamak isteyenleri hedef alıyor. Şanlıurfa’daki sektör temsilcilerinden Bekir Yavuz, araç kiralayacak vatandaşları uyardı. Dolandırıcıların tuzağına düşmemek için dikkat edilmesi gerekenleri sıraladı....

Ramazan Bayramı'na sayılı günler kala tatilini şehir dışında geçirmek isteyen vatandaşlar otomobil kiralamak için şimdiden rezervasyon yaptırmaya başladı.  Ancak, vatandaşları bekleyen tehlike ise araç kiralama dolandırıcılığı.

Fırsatçılar araba dolandırıcılığında başka boyuta geçti, türlü türlü yöntemlerle vatandaşı mağdur edenlerin son oyunu pes dedirtti.

Her gün yeni yöntemlerle insanları mağdur eden dolandırıcılar, bu sefer büyük firmaların internet sitelerini birebir kopyalayarak sahte araç kiralama siteleri açmaya başladı. Gerçek firmaların belirlediği fiyatın altında fiyat belirleyen dolandırıcılar, araç kiralamak isteyen vatandaşları ağına düşürüyor. Dolandırıcılar önce, internet sitesi üzerinden kiralık araç seçen müşterilerle WhatsApp üzerinden iletişime geçiyor. Müşteri aracını seçtikten sonra, henüz aracı teslim almadan havale yoluyla ücreti dolandırıcının banka hesabına yatırıyor. Müşteri aracı almaya gittiğinde ise aracı yerinde bulamıyor.

BİHA mikrofonlarına konuşan Şanlıurfa’daki sektör temsilcilerinden Bekir Yavuz, araç kiralayacak vatandaşları dolandırıcılara karşı uyardı.

Yavuz, kurumsal araç firmalarına ait internet sitelerine benzer, sahte araç kiralama sitelerine dikkat edilmesi gerektiğini vurguladı.

YAVUZ: ARACI GÖRMEDEN REZERVASYON YAPMAK RİSK OLUR

İnternet üzerinden araç kiralarken aracı görmeden ödeme yapılmaması gerektiğini ifade eden Yavuz, şunları söyledi:

“İnternetten araç kiralama yapılabilir, ancak aracı görmeden rezervasyon yapmak risk olur. İnternet üzerinden rezervasyon yapması pek sağlıklı değil çünkü internet üzerinden dolandırıcılık daha kolay, mutlaka ofise gitmeyi öneriyorum. Son zamanlarda bu tür dolandırıcılıklar artmıştır. İnternet üzerinden ödeme yapılmamalıdır. Araç teslim esnasında ödeme yapılmasını daha doğru olur. İnternet üzerinden kurumsal markalar taklit  edilerek kiralama yapacak kişilere para tahsili yapılmaktadır. Kurumsal olamayanlara kredi kartı bilgisi vermek de doğru değil.”

“KURUMSAL MARKALAR TERCİH EDİLMELİDİR”

Araç kiralama yapmak isteyen kişilerin dolandırılmamak adına öncelikle kurumsal markaları tercihe etmesi gerektiğini vurgulayan Yavuz, konuşmasını şöyle sürdürdü:

“Aksi halde merdiven altı tabir edilen yerlerden kiralama yapılırsa,  sorun ve sıkıntı ile karşı karşıya kalınabilir. Araç kiralama yapacak kişinin mutlaka aracı görmesi gerekir, aracın periyodik bakımlarının yapılıp yapılmadığını ve aracın kaç kilometre yapmış olduğunu sormalıdır. Aracın lastiklerinin yeni olmasına dikkat edilmeli ve aracın kasko sigortasının olup olmadığı sorulmalı. Araç kazaya karışınca araç kullanıcısının şahsına düşen yükümlülüklerin öğrenmesi ve araç kazaya kaybının alınıp veya alınmayacağı bilgisinin alınması gerekir. Araç kiralama yapacak kişi dışında kimsenin aracı kullanmaması gerekir ve mümkün olduğunca yüksel model araç kiralanmalıdır. Mümkünse yüksek kilometre araçların kullanımından kaçınmalı, senet işi sorulmalıdır”.

BİHA


Kaynak:

Etiketler :
, , , , , , ,
İlgili Haberler
İlgili Makaleler

HABERE YORUM KAT

UYARI: Küfür, hakaret, rencide edici cümleler veya imalar, inançlara saldırı içeren, imla kuralları ile yazılmamış,
Türkçe karakter kullanılmayan ve büyük harflerle yazılmış yorumlar onaylanmamaktadır.
0 Yorum