Cumhurbaşkanı Erdoğan artan kira fiyatlarına düzenleme getirileceğini duyurdu;

Cumhurbaşkanı Erdoğan artan kira fiyatlarına düzenleme getirileceğini duyurdu

Cumhurbaşkanı Recep Tayyip Erdoğan artan kira fiyatlarını “fırsatçılık” olarak değerlendirerek, buna yasal düzenlemelerle izin vermeyeceklerini söyledi....

6 Şubat’ta yaşanan Kahramanmaraş merkezli depremlerden sonra kira fiyatlarında meydana gelen büyük artışlar tartışma konusu oldu.

Ortak bir televizyon yayınında konuşan Cumhurbaşkanı Recep Tayyip Erdoğan, kiralarda yapılan artışlar için “fırsatçılık” diyerek tepki gösterdi.

Deprem sonrasında inşa edilen yeni yerleşim alanlarıyla ev sahibi olmanın da kiralık ev bulmanın da daha kolay olacağını belirten Cumhutbaşkanı Erdoğan, “Bu arada bir de maalesef üzülüyoruz, inşallah seçimden sonra bu konuda işin üzerine gideceğiz, kiraların büyük şehirlerde ciddi manada yükseltildiğini görüyoruz. Bu vicdani değil, ahlaki, insani değil. Yani bu bir fırsatçılıktır. Bu fırsatçılığa da yasal düzenlemelerle kesinlikle izin vermeyeceğiz” ifadelerini kullandı.

Cumhurbaşkanı Erdoğan, depremzedelerin yeni yapılan gayrimenkullerinin tesliminde herhangi bir hak kaybı yaşamaması için de titiz bir çalışma yürütüldüğünü dile getirdi.

BİHA


Kaynak:

Etiketler :
, , , , , ,
İlgili Haberler
İlgili Makaleler

HABERE YORUM KAT

UYARI: Küfür, hakaret, rencide edici cümleler veya imalar, inançlara saldırı içeren, imla kuralları ile yazılmamış,
Türkçe karakter kullanılmayan ve büyük harflerle yazılmış yorumlar onaylanmamaktadır.
0 Yorum