Urfa'da yollarda bayram tedbirleri... Ekipler sahada...;

Urfa'da yollarda bayram tedbirleri... Ekipler sahada...

Ramazan Bayramı nedeniyle Şanlıurfa'da vatandaşların bayramı huzur ve güven içinde geçirmeleri için trafikte güvenli ulaşım için tedbirler artırıldı. İl genelinde çok sayıda ekip görev yaparken; emniyet kemerinin önemi için de gerekli bilgilendirilmeler yapılacak....

ŞANLIURFA- 2023 yılı Ramazan Bayramı süresince 14-24 Nisan 2023 tarihleri arasında Şanlıurfa'da trafik tedbirleri artırıldı. 

Bu kapsamda bayram tedbirleri süresince “Bu Yolda Sana Çok Güveniyoruz” sloganına ait görselin elektronik billboardlarda, İl Emniyet Müdürlüğü sosyal medya platformlarında, vatandaşların yoğun olarak bulunduğu AVM, otogar ve otobüs durakları gibi alanlar kullanılarak kamuoyunun konuya ilişkin dikkatinin çekilmesi sağlanıyor. 

Şehirlerarası otobüs terminalinde sefere çıkacak otobüslerde 2918 sayılı Karayolları Trafik Kanunu uyarınca gerekli kontroller yapılıyor, araç sürücülerine ve yolculara emniyet kemerinin önemi konusunda Trafik Başkanlığı tarafından hazırlanan video izletilip ve gerekli bilgilendirme yapılıyor. 

Şanlıurfa'nın giriş çıkış bölgelerinde bulunan uygulama noktalarında şehirler arası yolcu taşımacılığı yapan otobüsler ile diğer yol kullanıcılarına Emniyet Kemerinin Önemi, Hız Kurallarına Uyma, Araç Kullanma Sürelerine Uyma, Seyir Halinde Cep Telefonu Kullanmamaları ve diğer trafik kurallarına uyma konularında bilgilendirme yapılarak bilinçlendirici materyal dağıtılıyor. Ayrıca şehirler arası yolcu taşımacılığı yapan otobüsler ile tur otobüs şoförlerinin kaza riskinin yoğun olduğu 05:00-07:00 saatleri arasında araç dışında en az 15 dakika dinlenmeleri sağlanıyor. 

İçişleri Bakanlığı'nca yol kullanıcılarını bilgilendirmeye yönelik hazırlanan “Bu Yolda Sana Çok Güveniyoruz” ve “Bayramınız Kemerli Olsun” sloganlarının yanı sıra “Trafikte Her Yıl Daha İyiye”, “Kemerim Hep Aklımda”, “Yayalar Kırmızı Çizgimiz”, “Yol Ver Hayata” ve “Bi Hareketine Bakar Hayat” mottoları il içi yolcu taşımacılığı yapan halk otobüslerinin araç içi led ekranlarında ve Büyükşehir Belediye Başkanlığına ait şehrin değişik noktalarında bulunan led ekranda yayınlanıyor.

URFA'DA TRAFİĞİN YOĞUN BÖLGELERİNDE PANKARTLA UYARI

Vatandaşların yoğunlukla kullandığı şehrin ana arterlerinden olan Necmettin Cevheri Bulvarı ve Recep Tayyip Erdoğan Bulvarı üzerinde “Dikkatle Yol Ver Hayata”, “Bu Yolda Hep Birlikteyiz” mottolu pankartlar asılarak yol kullanıcıları üzerinde farkındalık oluşturma amaçlanıyor. 

Araç ve yaya trafiğinin yoğun olduğu Abide kavşağı, Ata kavşağı ve Kapaklı bölgelerinde araç sürücüleri ve yolcular ile yayalara “Bu Yolda Sana Çok Güveniyoruz”, “Bayramınız Kemerli Olsun” ve “Öncelik Hayatın Öncelik Yayanın” mottolu el broşürleri dağıtılarak emniyet kemerinin önemi hakkında bilgilendirme yapılıyor.

AKÇAKALE YOLUNDAKİ YAŞAM TÜNELİNDE UYGULAMA

Akçakale uygulama noktasında yer alan yaşam tünelinde “Yaşam için kısa bir mola” uygulamasıyla kazaların meydana geliş sebeplerinin anlatılarak yaralanmaları en aza indirerek can kayıplarını bitirmek amacıyla sürücülere bilinçlendirici videolar izletiliyor ve bu süre içerisinde de sürücülerin dinlenmeleri sağlanıyor.

Trafik kural ihlallerinin arttığı ve bu sebeple kazaların yoğunlaşabileceği Adıyaman, Gaziantep, Mardin ve Diyarbakır yolu üzerinde bulunan “Maket/Model Trafik Ekip Aracı” ile sürücülerin daha uzun süre araç kullanmalarının önüne geçilmesi hedefleniyor.

DRONE İLE DENETİM DE DEVREDE

Bayram tatili süresince sürücüler üzerinde denetim hissinin artırılması, “Algılanan Yakalanma Riski Duygusu” etkisi altında kural ihlali yapmalarını engellemek amacıyla Akçakale Çevreyolu yeni galericiler kavşağında ve Gaziantep yolu organize sanayi kavşağında Drone ile havadan trafik denetimi yapıldı.

AREFE GÜNÜ YAPILACAK UYGULAMALAR

20 Nisan 2023 Perşembe Arefe günü Şanlıurfa-Diyarbakır ve Mardin yolu uygulama noktasında yol kullanıcılarına “Bu Yolda Sana Çok Güveniyoruz” ve “Bayramınız Kemerli Olsun” mottoları ile emniyet kemerinin önemi hakkında bilgilendirme etkinliği düzenlenecek, etkinlik kapsamında yol kullanıcılarına bilgilendirici broşür, kırmızı düdük vb. materyallerin dağıtımı yapılacak.


EKİPLER ŞEHRİN DÖRT BİR YANINDA GÖREVDE

İl genelinde ise 58 ekip, 11 motosikletli şahin unsuru, 5 uygulama noktası, 1 çekici unsuru ile toplam 269 personel görevlendirilerek; il merkezinde 4 ve otoyol (Birecik) üzerinde 1 uygulama noktası olmak üzere toplamda 5 noktada, Birecik, Viranşehir, Hilvan ve Siverek ilçelerimiz ve otoyol gişelerde Bölge Trafik Ekiplerince sabit ve seyir halinde uygulama yapılıyor.

Şehrin yoğun olacağı değerlendirilen Balıklıgöl Kavşağı, Haşimiye bölgesi, Eyüp Peygamber Caddesi, Açıksu Caddesi, Karaköprü Mehmet Hafız Bulvarı ve Abide Kavşağı üzerinde ekipler görevlendirildi. Ayrıca arefe günü mezarlıklar ve çevresinde trafik tanzim ve denetimi yapılası için gerekli ekip ve yaya personel planlaması yapıldı. Bayram namazı sabahında Balıklıgöl Dergâh Camii, Eyüp Peygamber Camii ve yoğun olacağı değerlendirilen bölge ve kavşaklarda ekipler görevlendirildi.

BİHA


Kaynak:

Etiketler :
, , , , , , , ,
İlgili Haberler
İlgili Makaleler

HABERE YORUM KAT

UYARI: Küfür, hakaret, rencide edici cümleler veya imalar, inançlara saldırı içeren, imla kuralları ile yazılmamış,
Türkçe karakter kullanılmayan ve büyük harflerle yazılmış yorumlar onaylanmamaktadır.
0 Yorum