Urfa otogarında yoğunluk;

Urfa otogarında yoğunluk

Şanlıurfa’da Ramazan Bayramı arifesinde bayramı ailelerinin ve yakınlarının yanında geçirmek isteyenler ile mevsimlik tarım işçileri otogarda yoğunluk oluşturdu. Bilet fiyatları geçen seneye göre artsa da otobüslerde boş koltuk kalmıyor. Şanlıurfa-İstanbul ile Şanlıurfa-İzmir arası 600 lira, Şanlıurfa-Ankara arası ise 500 lira....

ŞANLIURFA – Ramazan ayının son günü geldi çattı. Okulların da tatil olmasıyla birlikte yurt genelinde bayram tatili heyecanı başladı.

Şanlıurfa’da bayram tatilini memleketlerinde geçirmek isteyen vatandaşlar şehirlerarası otobüs terminaline akın ediyor. Valizlerini kaparak otogara gelen Urfalılar, otobüs saatinin gelmesini beklerken kalabalıklar oluşuyor.

Urfa terminalindeki yoğunluğun bir diğer nedeni de mevsimlik tarım işçileri.

Mevsimlik işlerde çalışanlar, özellikle Adana, Mersin, Antalya gibi şehirlere gitmek için otogarda yoğunluk oluşturuyor.

Bilet fiyatları ise geçen yıla oranla artmış durumda ancak talep yüksek, otobüslerde boş koltuk neredeyse kalmıyor.

Sektör yetkilileri, terminaldeki hareketliliğin kış aylarına kadar süreceğini tahmin ediyor.


DEMİRPARMAK: İŞLERİMİZ AÇILMAYA BAŞLADI

BİHA’ya konuşan Şanlıurfa Şehirler Arası Otobüs Terminali görevlilerinden Hüseyin Demirparmak, şehirler arası otobüslerin seferlerine dolu çıktığını belirterek, şunları söyledi:

“Hemen hemen otobüslerde boş koltuk kalmıyor. Umut ediyoruz kış aylarına kadar buradaki yoğunluk devam eder. İşlerimiz açılmaya başladı. Tabii bayram ve okul tatilinden ziyade bu dönemde Antalya’ya Mersin’e Adana’ya giden çok sayıda mevsimlik işçiler de var. Bu durumlardan dolayı da burada yoğunluk yaşanıyor.”

Şehirler arası otobüs fiyatlarının önceki seneye göre biraz attığını ifade eden Demirparmak, “Şanlıurfa-İstanbul arası 600 lira, Şanlıurfa-Ankara arası 500 lira ve Şanlıurfa-İzmir arası ise 600 lira” dedi.

Şanlıurfa’dan başka memleketlere çalışmaya gidenlerin fazlalığına dikkat çeken Demirparmak, “4 kişilik bir aile otobüsle Şanlıurfa’dan İstanbul’a gitse yemeğiyle birlikte 3 bin lira masrafı olur” ifadesini kullandı.

Demirparmak, turizm sezonunun da açıldığını belirterek ek seferlerin yapılmaya başlanacağını kaydetti.


ALAS: AKARYAKIT FİYATLARI VE DİĞER MALİYETLER ORTADA

Terminal yetkililerinden İmam Bakır Alas da bayram öncesi yoğunluğun tırmandığını vurgulayarak, “Terminalden gidişlerde olduğu gibi gelişlerde de yoğunluk var. Bayramdan sonra biraz düşüşler olsa da yoğunluk devam eder” dedi.

Bilet fiyatların yüksek olduğunu ifade eden Alas, “Geçen yıl İstanbul-Şanlıurfa arası 500 lira iken bu yıl 600 lira olmuş. Fiyatlar yüksek bulunsa da akaryakıt fiyatları ve diğer maliyetler ortada” diye konuştu.

Alas, mevsimlik işçilerin de otogarda yoğunluk oluşturduğunu belirterek, “Mevsimlik işçilerin çalışma sezonu da başladı. Kışın iş yok, yazın işler açılıyor. Vatandaşların önceden internetten veya buradan biletlerini almalarını tavsiye ediyoruz. Bayramda bilet sıkıntısı yaşanmaması adına vatandaşları uyarıyoruz”” ifadelerini kullandı.

BİHA




Kaynak:

Etiketler :
, , , , , ,
İlgili Haberler
İlgili Makaleler

HABERE YORUM KAT

UYARI: Küfür, hakaret, rencide edici cümleler veya imalar, inançlara saldırı içeren, imla kuralları ile yazılmamış,
Türkçe karakter kullanılmayan ve büyük harflerle yazılmış yorumlar onaylanmamaktadır.
0 Yorum