Şanlıurfa'da TOKİ protestosu!;

Şanlıurfa'da TOKİ protestosu!

Karaköprü’de TOKİ tarafından yapımına üç yıl önce başlanan 620 konut ve 2 dükkanlı ticaret merkezi, projenin bitiş tarihinin üzerinden yaklaşık 1 yıl geçmesine rağmen hak sahiplerine hala teslim edilemedi. Evlerine kavuşma hayali kuran vatandaşlar, mağdur edildiklerini belirterek TOKİ'yi, yaptığı evlerin önünde protesto etti. Vatandaşlar mağduriyetlerinin giderilmesini istiyor....

Toplu Konut İdaresi (TOKİ), Şanlıurfa’nın Karaköprü ilçesine bağlı Maşuk Mahallesinde 2020 yılında 620 konut ve 2 dükkanlı ticaret merkezinin yapımına başladı. Bitirilmesi süresi 600 gün olarak belirlenen projede konutların Mayıs 2022’de sahiplerine teslim edilmesi planlandı.

TOKİ konutlarının teslim tarihinin üzerinden bir yıl geçmesine rağmen hak sahibi vatandaşlar evlerinin kendilerine bir türlü teslim edilmemesinden şikayetçi.

Mağdur edildiklerini belirten hak sahipleri TOKİ konutları önünde toplanarak durumu protesto etti.

Evlerinin ne zaman teslim edileceği hakkında bilgi alamadıklarını belirten konut sahiplerinden bir grup, yetkililer ile görüştü. Sıkıntılarını dile getiren vatandaşlar, ardından basın açıklamasında bulundu.

Açıklamayı grup adına hak sahibi vatandaşlardan Mehmet Dipçi yaptı.

DİPÇİ: TOKİ’YE BAŞVURDUK ANCAK HAYAL KIRIKLIĞI YAŞIYORUZ

Dipçi, konutların teslim tarihinin üzerinden bir yıl geçmesine rağmen inşaatın bir türlü bitirilemediğini, şu anda da çalışmanın olmadığını ileri sürürek, kiradan kurtulmak için TOKİ'ye başvurduklarını ancak hayal kırıklığı yaşadıklarını ifade etti.

Teslim tarihinde sürekli erteleme yapıldığını belirten Dipçi, şunları ifade etti:

“Burada evimiz var. Her geldiğimizde bize diyorlar ki bir ay sonra, 20 gün sonra teslim edeceğiz. Biz de ev sahiplerimizle yüz, göz oluyoruz. Ev sahibimizle birbirimizi mi öldürelim? Bizim isteğimiz bir an önce evlerimizin bizlere teslim edilmesi. Yani biz mağduruz. Mağduriyetimiz giderilmesini istiyoruz. Benim şu an il dışına gitmem gerekiyor, gidemiyorum. Yaklaşık 5 aydır işsizim. Çocuk çocuğumuzla birlikte başkasının evinde kalıyoruz. Depremzedeyiz. Teslim tarihi 2022 yılının 5’nci ayın 6’sında olması lazımken, neredeyse üzerinden bir sene geçti. Biz mağduruz, evimizi artık teslim almak istiyoruz. Birinci etap bitmiş ama teslim edilmiyor. Ramazan Bayramı öncesi teslim edilecekti, edilmedi. Şimdi de bir ay sonra teslim edeceklerini söylüyorlar.“

“SÖZDE 3-4 KİŞİYE ANAHTAR TESLİMİ YAPILDI”

“Cumhurbaşkanı Recep Tayyip Erdoğan konutların resmi açılışını da yaptı” diyen Dipçi, konuşmasını şöyle sürdürdü:

“Burada toplamda 620 hak sahibi mağdur. Hiçbirine daha teslim yapılmadı, hepsi mağdur. Cumhurbaşkanı Recep Tayyip Erdoğan, resmi açılışı da yaptı. Sözde 3-4 kişiye anahtar teslimi yapıldı ama kimse gelmedi buraya. Deprem bölgesindekiler insan da biz değil miyiz? Biz de depremzedeyiz.  Biraz önce yetkili şantiye şefiyle bir görüşme gerçekleştirdik. Bize dedi ki en geç 1 ay sonra teslime edilecek. Tamam dedik. Kanaat getirdik. Zaten sürekli 1 ay ertelene ertelene 1 yıl oldu. Bize kesin bir tarih versinler, biz de ona göre kendimizi ayarlayalım. Sonra ev sahiplerimizle tartışıyoruz. En son bu işin sonu kötü olacak “.

BİHA


Kaynak:

Etiketler :
, , , , , , ,
İlgili Haberler
İlgili Makaleler

HABERE YORUM KAT

UYARI: Küfür, hakaret, rencide edici cümleler veya imalar, inançlara saldırı içeren, imla kuralları ile yazılmamış,
Türkçe karakter kullanılmayan ve büyük harflerle yazılmış yorumlar onaylanmamaktadır.
0 Yorum