Bakan Akar'dan Suriyelilerle ilgili açıklama;

Bakan Akar'dan Suriyelilerle ilgili açıklama

Türkiye-Suriye ilişkilerine yönelik açıklamada bulunan Milli Savunma Bakanı Hulusi Akar, "Suriyeli kardeşlerimizi zora sokacak herhangi bir durum veya böyle bir karar almamız asla söz konusu değil. Rahat, müsterih olsunlar" dedi....

Milli Savunma Bakanı Hulusi Akar, Türkiye-Suriye ilişkilerine yönelik açıklamalarda bulundu.

Suriye ile ilgili Türkiye-Rusya-Suriye-İran arasında savunma bakanları ve istihbarat başkanlarının katılacağı toplantının yarın Moskova’da yapılacağı bilgisini veren Bakan Akar, bölge barışına katkı sağlamak için Türkiye olarak, bakanlık olarak ellerinden gelen gayreti gösterdiklerini söyledi.

"SURİYELİ KARDEŞLERİMİZİ ZORA SOKACAK DURUMDA BULUNMAYIZ"

Türkiye'deki Suriyelilerin şartlar oluştuktan sonra zamanı geldiğinde kendi topraklarına gönüllü ve güvenli şekilde dönmelerini sağlamayı amaçladıklarını belirterek, “İster Türkiye'de ister Suriye'de olsun bizim birlikte olduğumuz Suriyeli kardeşlerimiz var. Onları zora sokacak herhangi bir durum veya böyle bir karar almamız asla söz konusu değil. Rahat, müsterih olsunlar. Bu tutumumuz herkes tarafından bilinmeli ve buna göre davranılmalı. Bu konuda son derece net bir politika izliyoruz” dedi.

BİHA


 


Kaynak:

Etiketler :
, , , , , , ,
İlgili Haberler
İlgili Makaleler

HABERE YORUM KAT

UYARI: Küfür, hakaret, rencide edici cümleler veya imalar, inançlara saldırı içeren, imla kuralları ile yazılmamış,
Türkçe karakter kullanılmayan ve büyük harflerle yazılmış yorumlar onaylanmamaktadır.
0 Yorum