Gezi davasının yıl dönümünde mahkeme kararına tepki;

Gezi davasının yıl dönümünde mahkeme kararına tepki

Gezi davasında yerel mahkemenin kararının üzerinden tam bir yıl geçti. Ağırlaştırılmış müebbet hapse mahkum edilen iş insanı Osman Kavala 2002 gündür, bir yıl önceki kararla birlikte 18 yıl hapse mahkum edilerek tutuklanan Ayşe Mücella Yapıcı, Çiğdem Mater Utku, Ali Hakan Altınay, Mine Özerden, Can Atalay, Tayfun Kahraman ise 365 gündür cezaevinde....

Türk Mühendis ve Mimar Odaları Birliği (TMMOB) Şanlıurfa İl Koordinasyon Kurulu da Gezi davasıyla ilgili yerel mahkemenin karanının yıl dönümünde basın açıklaması yaptı.

Şanlıurfa Harita ve Kadastro Mühendisleri Odası’ndaki basın açıklamasını Fikret Çakır yaptı.

“Ülkemizin en görkemli halk hareketlerinden biri olan Gezi Direnişi hakkında iktidar güdümündeki mahkeme tarafından verilen o utanç vesikası kararının üzerinden tam bir yıl geçti” diyen Çakır, açıklamasında “FETÖ hükümlüsü emniyet mensuplarının uydurduğu delillerle, FETÖ firarisi savcının kurguladığı iddianameyle yürütülen yargı süreci, AKP İktidarının hukuk ve adalet anlayışının çarpıklığının en somut göstergesi olarak tarihe geçmiştir” ifadelerini kullandı.

Fikret Çakır, Gezi Davası’nda tutuklananların “yüz akları” olduğunu belirterek, şunları kaydetti:

“İktidarın ve yandaş medyanın pervasız saldırılarına rağmen, hiçbir iftira, hiçbir senaryo, hiçbir karar arkadaşlarımızın masumiyetine ve haklılığına leke düşürmeyi başaramamıştır.

Gezi Direnişinin arkasında dimdik durduğumuz gibi, Gezi Davasında yargılanan ve ceza alan arkadaşlarımızın da yanında dimdik durmaya devam ediyoruz.

365 gündür sürdürdüğümüz Adalet Nöbetleriyle, arkadaşlarımıza desteğimizi, arkadaşlarımızla dayanışmamızı dosta düşmana gösteriyoruz.

Tutuklu arkadaşlarımıza verilen ve hiç azalmadan devam eden toplumsal destek onların mücadelelerindeki haklılıklarının göstergesidir.”

Gezi davasının hukuki değil, siyasi bir dava olduğunu vurgulayan Çakır, açıklamasını şöyle tamamladı:

“Gezi Davası’nda verilen mahkumiyet kararları, siyaseten verilmiş kararlardır. Bu kararların hükmü de, siyasi iktidarın ömrü kadardır. İnanıyoruz ki bu ülkede adaletyeniden işlemeye başlayacak. Yargı organları iktidarın talimatlarına göre değil hukuka göre karar vermeye başlayacak. Ve arkadaşlarımız özgürlüklerine yeniden kavuşacak”.

BİHA


Kaynak:

Etiketler :
, , , , ,
İlgili Haberler
İlgili Makaleler

HABERE YORUM KAT

UYARI: Küfür, hakaret, rencide edici cümleler veya imalar, inançlara saldırı içeren, imla kuralları ile yazılmamış,
Türkçe karakter kullanılmayan ve büyük harflerle yazılmış yorumlar onaylanmamaktadır.
0 Yorum