Urfa’daki Eşraf Buluşmaları’nda halka genişledi;

Urfa’daki Eşraf Buluşmaları’nda halka genişledi

AK Parti Şanlıurfa Milletvekili Adayı Emin Önen, Adalet Bakanı Bekir Bozdağ'ın katılımıyla 4'üncüsü düzenlenen Geleneksel Eşraf Buluşmaları’na ev sahipliği yaptı. Önen, buluşmada birlikteliğin katlanarak büyüdüğünü ifade etti....

AK Parti Şanlıurfa Milletvekili Adayı Emin Önen, cumhurbaşkanı başdanışmanı olduğu dönemde başlattığı Eşraf Buluşmaları’nın dördüncüsünü gerçekleştirdi. Etkinliğe Adalet Bakanı Bekir Bozdağ, AK Parti Şanlıurfa İl Başkanı Ali İhsan Delioğlu, Büyükşehir Belediye Başkanı Zeynel Abidin Beyazgül, ilçe belediye başkanları ve yaklaşık beş yüz davetli katıldı.

AK Parti Şanlıurfa Milletvekili Emin Önen, bölgede yaşanan Kahramanmaraş depreminde ve sel felaketinde hayatını kaybedenlere rahmet, yaralılara şifa diledi. Emin Önen, yaptığı konuşmada kendi hayatının hikayesini yazarken Urfa’nın, toprağının bereketini, rengini, insanının samimiyetini ve gönül dilinden anlamasına hep sırtını dayadığını kaydetti.

Memleket hasret ve özleminin gittiği her yerde, aldığı her görevde kendisi ile geldiğinin altını çizen Önen, açıklamasının devamında ise şu ifadeleri kullandı:

“Zaman oldu Meclise gönderdiniz, vekil oldum, zaman oldu Çin’e gönderdiniz büyükelçi oldum, zaman geldi geri döndüm yeniden vekil adayınız oldum. Memleketime, ülkeme her nerede bana ihtiyaç duyuluyorsa orada olup hizmet etmek benim için iftihar vesilesi her zaman.

Urfa’da düzenlediğimiz bu Eşraf Buluşmaları’nı başdanışmanlığım döneminde sayın Cumhurbaşkanımız Recep Tayyip Erdoğan’ın da oluruyla başlatmıştık, ilk davetimizden bu yana 6 yıl geçti, bu 4. buluşmamız. Bu vesileyle Sayın Cumhurbaşkanımıza dün (önceki gün) geçirdiği rahatsızlıktan dolayı acil şifalar diliyorum, sağlığı ve sıhhati için hassaten ona dua etmenizi istiyorum. Yaptığımız bu buluşmaların her birinden sonra halkamız daha da genişledi. Bazen katılamayan eşrafımızdan, büyüklerimizden sitemler duyduk, fiziki imkanlar sınırlı olsa da gönlümüzün imkanları çok geniş ve her defasında daha fazla dostumuz, büyüğümüzle bir araya gelip gönül sohbeti yapmayı hedefliyoruz. Bu kapsamda şehirde yaptığımız çalışmalar için, beklentiler için sizlerle de bu toplantıyı planladık, hem bu vesileyle hasret gidermiş olacağız hem de bu süreçte bize uyarılarınızı, katkılarınızı önerilerinizi de almış bulunacağız.”

Emin Önen ayrıca Adalet Bakanı Bekir Bozdağ’ın bilgi ve birikiminin Şanlıurfa için bir şans olduğunu kaydetti. Önen, şunları söyledi:

“Nasıl beni babamın, sayın cumhurbaşkanımızın emaneti olarak bağrınıza bastıysanız, Sayın bakanım, abim Bekir Bozdağ’ı da bağrınıza basacağınızdan, bilgi ve tecrübelerinizden istifade ettireceğinizden şüphem yok. Yürüttüğümüz çalışmalar boyunca sizlerden destek bekliyorum, ama en önemlisi duanızı bekliyorum. Sizden alacağımız en büyük destek bizim için iyi şeyler yaptığımızda arkamızda durmanız hatalı olduğumuzu düşündüğünüz durumlarda da bizi uyarmanızdır.

Urfa tarihi ve kadim varlığı ile peygamberler, sahabeler, evliyalar, mütefekkirler, edipler ve şairler şehridir. Bütün renkleri, desenleri, mensubiyetleri, maneviyatı ve ahengi ile Urfa bir birlik, dirlik ve huzur kentidir. Hepimizin bu değerlere, renklere, bu kutsal şehrin ahengine ve huzuruna sahip çıkması gerekiyor. Bu değerlere sahip olan, korumak ve yaşatmak isteyen herkesi, siz değerli hemşerilerimi bu mücadeleye destek olmaya davet ediyorum.”

Adalet Bakanı Bekir Bozdağ ise ‘Peygamberler şehri’ Şanlıurfa gibi bir şehre hizmet edecek olmanın kendisi için gurur kaynağı olacağını söyledi. Bakan Bozdağ, açıklamasında şu ifadeleri kullandı:

“İnşallah sizlerle beraber yeni dönemde Urfalı kardeşlerimin kabul edenlerin oğlu, kabul edenlerin kardeşi, kabul edenlerin amcası ve içinizden biri olarak sizin evlatlarınız gibi Şanlıurfa için alın teri dökmeye akıl teri dökmeye geldim. Allah nasip ederse geceyi gündüze katarak Şanlıurfa'ya bugüne kadar kazandırılmış eserlerin yanında yeni eserleri koyarak Şanlıurfa'mızı bulunduğu yerden daha ileri noktalara taşımak için gayret vereceğiz. Taşımak için gece gündüz çalışacağız”.

BİHA


Kaynak:

Etiketler :
, , , , , , , ,
İlgili Haberler
İlgili Makaleler

HABERE YORUM KAT

UYARI: Küfür, hakaret, rencide edici cümleler veya imalar, inançlara saldırı içeren, imla kuralları ile yazılmamış,
Türkçe karakter kullanılmayan ve büyük harflerle yazılmış yorumlar onaylanmamaktadır.
0 Yorum