Bakan Bozdağ: Şanlıurfalılar sorunları konuşmaktan "artık yetti" diyor;

Bakan Bozdağ: Şanlıurfalılar sorunları konuşmaktan "artık yetti" diyor

Adalet Bakanı Bekir Bozdağ basın mensupları ile bir araya geldi. Programda Şanlıurfalıların artık sorunları konuşmaktan "artık yetti" dediğine işaret eden Bakan Bozdağ, Şanlıurfa'nın bazı kırsal mahallelerinde yaşanan içme suyu sorununa değindi. Bozdağ, "Yeni dönemde Şanlıurfa'nın kırsal mahalle ve mezralarının en ücrasına kadar içme suyunu şehir şebekesinden ulaştıracağız" dedi....

ŞANLIURFA - Adalet Bakanı ve AK Parti Şanlıurfa Milletvekili Adayı Bekir Bozdağ bugün Eyyübiye’de bir otelde düzenlenen bir programla basın mensupları ile bir araya geldi. Programa Şanlıurfa Büyükşehir Belediye Başkanı Zeynel Abidin Beyazgül, AK Parti Şanlıurfa İl Başkanı Ali İhsan Delioğlu, AK Parti milletvekili adayları ile birçok basın mensubu katıldı.

Program kapsamında yapılan kahvaltıdan sonra basın mensuplarının karşısına geçen Adalet Bakanı Bozdağ, Urfa’daki bazı köy ve mezralarda yaşanan içme suyu sorununa dikkat çekti.


BOZDAĞ: EN ÜCRA MEZRA VE MAHALLEMİZDEKİ HEMŞEHRİLERİMİZ ŞEHİR ŞEBEKESİNDEB İÇME SUYUNU ALACAK

Konuşmasında, “Şanlıurfa'nın içme suyu konusunda kırsal mahallelerimizde ve mezralarımızda kuyudan su temin edilmesi, ciddi sorunlara yol açıyor” diyen Bakan Bozdağ, konuyla ilgili şunları söyledi:

“Bir yandan sağlık sorunlarına, bir yandan enerji maliyetlerinin yüksekliği nedeniyle yüksek maliyetlere neden olan bu sorunu Sayın Cumhurbaşkanımızla da görüştük. Sayın Cumhurbaşkanımızın size ve bütün Şanlıurfalı hemşerilerimize selamları var, saygıları var ve bu konuda da Şanlıurfalı kardeşlerimle şimdi söyleyeceğimiz hususları paylaşmamı dedi. İnşallah yeni dönemde Şanlıurfa'nın kırsal mahalle ve mezralarının en ücrasına kadar içme suyunu şehir şebekesinden ulaştıracağız. Haliliye'deki bir hane nasıl suyu şehir şebekesinden alıyorsa Viranşehir'de, Ceylanpınar'da, Bozova’da, Halfeti'de, Hilvan’da, Suruç'ta en ücra mezra ve mahallemizdeki hemşerilerimiz şehir şebekesinden içme suyunu alacak, kuyulardan su temini dönemi, yeni dönemde tamamen sona erecek. Bununla ilgili gerekli talimatlar verildi. Dün DSİ Genel Müdürümüz ve bütün birim amirleri Şanlıurfa’daydı. ŞUSKİ ile beraber Proje çalışmalarına başladılar, yılsonuna varmadan projesi tamamlanacak ve bununda adımını hızla atacağız”.


“ŞANLIURFA KENDİ ELEKTRİĞİNİ ÜRETECEK”

Bakan Bozdağ, Şanlıurfa'nın enerji konusunda yaşadığı sorunun da farkında olduklarını belirterek, bu sorunun çözümü için bütçeden uzun soluklu karşılanmasının zor olduğunu ifade etti. Çözüm olarak Şanlıurfa’nın kendi elektriğini kendi ürettiği ve ürettiği elektrikten de para kazandığı bir dönemi inşa edeceklerini söyleyen Bakan Bozdağ, “Bir yandan yenilenebilir enerji projeleriyle ki şu anda çok ciddi destekler veriyoruz ve pek çok hemşerim zaten başladı kendi elektriğini üretmeye. Ama vatandaşlarımızın hepsi bunu yapamayabilir, o yüzden kamunun da içinde olduğu, çiftçimizin de içinde olduğu sistemi kuracak” ifadelerini kullandı.


“ŞANLIURFALILAR SORUNLARI KONUŞMAKTAN ‘ARTIK YETTİ’ DİYOR”

Şanlıurfalıların sorunları konuşmaktan “artık yetti” dediğini kaydeden Bakan Bozdağ, sorunların belli olduğunu ve çözüm üzerinde duracaklarını söyledi ve sözlerini şöyle sürdürdü:

“Bir yandan meralar konusu, öbür yandan toplulaştırmak, diğer taraftan kapı sorunları ve daha pek çok sorunu biz yeni dönemde Şanlıurfa'da çözüm eksenli tartışacak, çözümlerin hayata geçmesi için Ankara'da gereken çalışmaları yapacağız, sorunları çöze çöze azaltıp, Şanlıurfa'nın gündeminin dışına taşıma gayreti içerisinde olacağız. Bir yandan meralar konusu, öbür yandan toplulaştırmak, diğer taraftan kapı sorunları ve daha pek çok sorunu biz yeni dönemde Şanlıurfa'da çözüm eksenli tartışacak, çözümlerin hayata geçmesi için Ankara'da gereken çalışmaları yapacağız, sorunları çöze çöze azaltıp, Şanlıurfa'nın gündeminin dışına taşıma gayreti içerisinde olacağız.”.


“ŞANLIURFA'MIZI HEM GAZİANTEP ÜZERİNDEN HEM DE MARDİN ÜZERİNDEN RAYDAN DÜNYAYA BAĞLAYACAĞIZ”

Bakan Bozdağ, Cumhurbaşkanı Recep Tayyip Erdoğan’ın Şanlıurfa’ya büyük kaynaklar aktarma sözü verdiğini vurgulayarak, yeni dönemde Antep'e gelen hızlı trenin Şanlıurfa'ya ya geleceğini açıkladı. “119 kilometrelik Şanlıurfa – Antep hızlı tren hattının ihalesini önümüzdeki yıl inşallah yapıyoruz” diyen Bakan Bozdağ, “Daha sonra da Şanlıurfa, Mardin arası yaklaşık 180 kilometre civarında hızlı tren hattının da ihalesini yapacağız. Şanlıurfa'mızı hem Gaziantep üzerinden hem de Mardin üzerinden raydan dünyaya dünyayı da raydan Şanlıurfa'mıza inşallah bağlayacağız ve bundan Şanlıurfa'mız da güçlü bir şekilde istifade edecek” diye konuştu.

BİHA


Kaynak:

Etiketler :
, , , , , , , , ,
İlgili Haberler
İlgili Makaleler

HABERE YORUM KAT

UYARI: Küfür, hakaret, rencide edici cümleler veya imalar, inançlara saldırı içeren, imla kuralları ile yazılmamış,
Türkçe karakter kullanılmayan ve büyük harflerle yazılmış yorumlar onaylanmamaktadır.
0 Yorum