Eyyübiye’de binlerce ürün imha edildi!;

Eyyübiye’de binlerce ürün imha edildi!

Eyyübiye Belediyesi Zabıta Müdürlüğü, ilçe genelinde bakkal ve marketlere yönelik yaptığı denetimlerde son kullanma tarihi dolmuş ve bozuk olduğu tespit edilen binlerce ürünü imha edilmek üzere toplarken, bu gibi ürünleri satışa sunan işyerlerine de cezai işlem uyguladı....

Eyyübiye Belediyesi Zabıta Müdürlüğü,  dört ayrı Zabıta Amirliği personelinin katılımıyla gıda ürünleri satışı yapan bakkal, market ve alışveriş merkezlerinde denetim yaptı.

Toplam 460 noktada gerçekleştirilen denetimlerde, 4 bin 200 parça tarihi geçmiş ve bozulmuş durumda süt, un, yağ, salam, içecek, cips ve benzeri gıda maddesine imha edilmek üzere el konuldu. Bozuk ve son tüketim tarihi geçmiş ürünleri raflarında bulunduran iş yerlerine cezai işlem uygulanırken, el koyulan ürünler tutanakla kayıt altına alındıktan sonra imha edildi.

Yaz sıcakları nedeniyle özellikle yoğurt, peynir, et gibi ürünlerin uygun muhafaza koşullarında satışa sunulmadığı takdirde hızlıca bozulduğunu ve sağlığa zararlı hale geldiğini hatırlatan Zabıta Müdürlüğü, bozuk ve son tüketim tarihi geçmiş ambalajlı ürünleri satın almamaları ve rastladıkları olumsuzlukları Turkuaz Masa’nın 444 03 63 numaralı telefonuna bildirmelerini istedi.

BİHA


Kaynak:

Etiketler :
İlgili Haberler
İlgili Makaleler

HABERE YORUM KAT

UYARI: Küfür, hakaret, rencide edici cümleler veya imalar, inançlara saldırı içeren, imla kuralları ile yazılmamış,
Türkçe karakter kullanılmayan ve büyük harflerle yazılmış yorumlar onaylanmamaktadır.
0 Yorum