Şanlıurfa'da CHP'nin seçim ofisine mermi atıldığı iddia edildi!;

Şanlıurfa'da CHP'nin seçim ofisine mermi atıldığı iddia edildi!

Şanlıurfa’da CHP Milletvekili Adayı Müslüm Cengiz Akalın’ın seçim bürosuna mermi çekirdeği atıldığı iddia edildi. CHP’nin seçim ofisine ‘tehdit ve gözdağı amaçlı’ mermi atılması üzerine vekil adayları olay yerine gitti. Vekil Adayı Tanal, “Biz hukuk dışına çıkmayacağız. Hukuk dışına çıkanlar bu ülkeye en büyük zararı vermiş olacaklar” dedi....

ŞANLIURFA -14 Mayıs seçimlerine bir haftadan az bir süre kala siyasette agresif hadiseler yaşanıyor. Bu kez Şanlıurfa’da CHP Milletvekili Adayı Müslüm Cengiz Akalın’ın seçim bürosuna kişi ya da kişilerce mermi çekirdeği atıldığı ileri sürüldü.

Kurşunları seçim ofisinin içerisinde gören partililer durumu emniyet ekiplerine bildirdi. İddiaların ardından polis ekipleri, partinin seçim ofisinde incelemelerde bulundu.

TANAL: BU OLAYI YAPANLAR ŞANLIURFALILAR DEĞİL

Atılan mermi çekirdeği adalete, demokrasiye ve milli iradeye atıldığını söyleyen Vekil Adayı Mahmut Tanal, “Seçim afişlerimiz yırtılıyor. Dün yolumuzu kestiler. Bugün mermi çekirdeği seçim büromuza atıldı. Bu durum artık AKP’nin tükenmişliğidir. Köyleri geziyoruz. Köylülere şöyle diyorlar ‘bize oy vermeseniz hizmet yok’ Burada bu anlayış çok fazla. Burada bu durumun sorumlusu Şanlıurfa Valisi, emniyet müdürü ve Adalet Bakanı Bozdağ sorumludur. Valiliğin bu yaşanan hadiselerden sonra partilerin il başkanlarıyla toplantı yapması gerekirdi. Pankart yırtma, yol kesme, seçmeni taşlama gibi agresif durumlardan kaçınılması şeklinde açıklama yapılması gerekiyordu. Vali Bey bu saate kadar il başkanımızı arayıp geçmiş olsun demesi gerekirdi.

Biz hukuk dışına çıkmayacağız. Hukuk dışına çıkanlar bu ülkeye en büyük zararı vermiş olacaklar. Bizim kıblemiz adalet ver hukuk olacak. Bu olayı yapanlar Şanlıurfalılar değil. Bunları yapanları onların baronlarıdır. Buraya atılan mermi çekirdeği aslında adalete, demokrasiye ve milli iradeye bırakılmıştır.

Vekil Adayı Akalın da, seçim bürosuna atılan çekirdeğiyle korkutma ve gözdağı verilmek istendi. Adil bir seçim olduğu düşüncesiyle çalışmalar devam edileceğine vurgu yaptı.

CHP Şanlıurfa İl Başkanı Ferhat Karadağ ise, büroya atılan mermi çekirdeği adalete ve demokrasiye atıldığına dikkat çekti.

Olayla ilgili soruşturma sürüyor.

BİHA

 

 

 


Kaynak:

Etiketler :
, , , , , , ,
İlgili Haberler
İlgili Makaleler

HABERE YORUM KAT

UYARI: Küfür, hakaret, rencide edici cümleler veya imalar, inançlara saldırı içeren, imla kuralları ile yazılmamış,
Türkçe karakter kullanılmayan ve büyük harflerle yazılmış yorumlar onaylanmamaktadır.
0 Yorum