TÜİK'e göre Urfa nüfusunun yüzde 53,4'ü yoğunt kent denilen yerlerde yaşıyor;

TÜİK'e göre Urfa nüfusunun yüzde 53,4'ü yoğunt kent denilen yerlerde yaşıyor

TÜİK 2022 yılına ait kent-kır nüfus istatistiklerini açıkladı. Verilere göre, Urfa nüfusunun yüzde 53,4’ü yoğun kent olarak sınıflandırılan yerlerde ikamet edenlerden oluşuyor....

Türkiye İstatistik Kurumu (TÜİK) Türkiye’nin 2022 yılına ait kent-kır nüfus istatistiklerini duyurdu. İstatistiklerde yoğun kent, orta yoğun kent ve kır ayırımına dayalı uluslararası standartlara uygun sınıflandırma esas alındı.

Verilere göre, Türkiye nüfusunun yüzde 67,9’ü yoğun kent olarak sınıflandırılan yerlerde yaşarken, yüzde 14,8’i orta yoğun, yüzde 17,3’ü ise kır olarak sınıflandırılan yerlerde ikamet ediyor.

Şanlıurfa nüfusunun ise, kent-kır ayırımı bağlamında yüzde 53,4’ü yoğun kent diye sınıflandırılan yerlerde ikamet ederek Türkiye ortalamasının altında olduğu görülüyor. Geri kalan yüzde 46,6’sı ise orta kent ve kır diye belirtilen yerlerde yaşıyor.

Yoğun kent olarak sınıflandırılan yerlerde yaşayanların oranının en fazla olduğu il, yüzde 96,4 ile İstanbul oldu. Kır olarak sınıflandırılan yerlerde yaşayanların oranının en fazla olduğu il ise, yüzde 60,3 ile Ardahan oldu.

BİHA


Kaynak:

Etiketler :
, , , , , , , ,
İlgili Haberler
İlgili Makaleler

HABERE YORUM KAT

UYARI: Küfür, hakaret, rencide edici cümleler veya imalar, inançlara saldırı içeren, imla kuralları ile yazılmamış,
Türkçe karakter kullanılmayan ve büyük harflerle yazılmış yorumlar onaylanmamaktadır.
0 Yorum