TÜİK ihracat ve ithalat endekslerini açıkladı;

TÜİK ihracat ve ithalat endekslerini açıkladı

TÜİK 2023 yılının Mart ayına ait dış ticaret endekslerini açıkladı. Verilere göre, Türkiye ihracat birim değer endeksi bir önceki yılın aynı ayına göre yüzde 2,7 artarken, ithalat birim değer endeksi ise yüzde 10,1 azaldı....

Türkiye İstatistik Kurumu (TÜİK) tarafından her ay açıklanan ihracat birim değer endekslerinin 2023 yılının Mart ayına ait verileri açıklandı.

Verilere göre, ihracat birim değer endeksi Mart ayında bir önceki yılın aynı ayına göre yüzde 2,7 arttı. Endeks bir önceki yılın aynı ayına göre, gıda, içecek ve tütünde yüzde 11,2, imalat sanayinde yüzde 4,6 artarken, yakıt hariç ham maddelerde yüzde 9,6 ve yakıtlarda da yüzde 23,6 azaldı.

İthalat birim değer endeksi ise, Mart ayında bir önceki yılın aynı ayına göre yüzde 10,1 azaldı. Endeks bir önceki yılın aynı ayına göre, gıda, içecek ve tütünde yüzde 1, yakıt harici ham maddelerde yüzde 12,3, yakıtlarda yüzde 31,1 ve imalat sanayinde yüzde 3,4 azaldı.


İhracat birim değer endeksinin ithalat birim değer endeksine bölünmesiyle hesaplanan ve 2022 yılı Mart ayında 75,6 olarak elde edilmiş olan dış ticaret haddi, 10,8 puan artarak, 2023 yılı Mart ayında 86,4 oldu.

BİHA


Kaynak:

Etiketler :
, , , , , , ,
İlgili Haberler
İlgili Makaleler

HABERE YORUM KAT

UYARI: Küfür, hakaret, rencide edici cümleler veya imalar, inançlara saldırı içeren, imla kuralları ile yazılmamış,
Türkçe karakter kullanılmayan ve büyük harflerle yazılmış yorumlar onaylanmamaktadır.
0 Yorum