Şanlıurfa’da fidan ekiminde artık son günler;

Şanlıurfa’da fidan ekiminde artık son günler

Şanlıurfa’da havaların ısınması ve yaz mevsiminin gelmesiyle birlikte biber, patlıcan ve domates fidanlarında satışlar arttı. Fidan ekim sezonunun sonlarına doğru yaklaşırken fidancılar, kentte en çok biber ve domates fidanlarının tercih edildiğini dile getirerek, sebze yetiştiricilerine fidan almada ellerini çabuk tutmalarını tavsiye etti....

ŞANLIURFA –Şanlıurfa’da fidan ekim sezonun sonuna yaklaşıyor. Şehrin belli noktalarında fidancılar, yetiştirdikleri fidanları satmaya devam ediyor.

Yaz mevsiminin gelmesi ve sıcaklıkların artmasıyla birlikte fidan ekimi sezonu içinde artık az bir zaman kaldı. Yetiştirdikleri fidanları kasalar içerisinde satışa sunan fidancılar, zaman aşımı olmama ve zamanında verim almak için sebze yetiştiricileri 10 gün içerisinde fidan ekmeklerini tavsiye etti. Domates, biber, patlıcan ve salatalık fidanlarının tanesi 5 liradan satışa sunuluyor. Bir fidan kasası ise 100 liraya satılıyor. Şanlıurfa’da kış hazırlığı için en çok domates ve biber fidanları tercih ediliyor


FİDAN EKİM SEZONUNUN SON DEMLERİ

Fidan ekim sezonun sonlarına yaklaşıldığını dile getiren fidan satıcısı Ali Nihat Ekinci, “Şanlıurfa’da fidan sezonu devam ediyor. Domates, patlıcan, biber ve salatalık fidanlarımız mevcuttur. Şanlıurfa’da özellikle biber ve domates fidanları çok talep ediliyor. Hem biber hem domates ürünleri kış mevsimi için pul biber ve salça yapıldığı için üreticiler fazla alıyor. Fidanlar tane veya kasa olarak satılıyor. Fidan dikim sezonun sonlarına doğru yaklaşıyoruz. Biz bir fidan tanesini 5 liraya satıyoruz. Bir fidan kasasını da 100 liraya satıyoruz. Bir kasada tam 84 tane fidan bulunmakta.

Fidanları genelde kırsal kesimi alıyor. Bazıları fidanları yetiştirip satmak için alırken bazıları da kendi evi için alıyor. Fidan ekiminde damlama sulama sistemiyle sulansa daha çok verim elde edilir. Tohum olarak ekilen ürünler çıkmayınca da insanlar zaman gelip zaman kaybı olmasın diye hazır fidan alıyorlar. Fidan ekmenin avantajı daha çok oluyor. Yaklaşık 10 gün sonra fidan sezonu da bitiyor. Bostan ekiminde geç kalanlar için yetişmiş fidan almak daha avantajlıdır. Şanlıurfa’da isotsuz domatesiz bir şey yenilmiyor. Bunun için insanlar bu iki ürünü daha çok talep ediyor” diye konuştu.

 

ÖZEL HABER / BİHA


Kaynak:

Etiketler :
, , , , ,
İlgili Haberler
İlgili Makaleler

HABERE YORUM KAT

UYARI: Küfür, hakaret, rencide edici cümleler veya imalar, inançlara saldırı içeren, imla kuralları ile yazılmamış,
Türkçe karakter kullanılmayan ve büyük harflerle yazılmış yorumlar onaylanmamaktadır.
0 Yorum