Valilik Harran’daki toplu oy ve darp iddiaları ile ilgili açıklama yaptı;

Valilik Harran’daki toplu oy ve darp iddiaları ile ilgili açıklama yaptı

Şanlıurfa Valiliği Haran ilçesine bağlı Minare Köyü’nde bulunan okulda toplu oy kullanıldığı ve sandık kurulu üyelerinin darp edildiği iddiaları ile ilgili bir açıklama yayımladı. Valilik, açıklamasında toplu oy kullanılmadığı ve üyelerin darp edilmediğini belirtti....

Vatandaşların oy kullanma işlemi için sandık başına gittiği bugün, Şanlıurfa’nın Harran ilçesine bağlı Minare köyündeki Şehit Mehmet Arslan İlk ve Ortaokulu’nda bulunan 1130 No’lu sandıkta AK Parti ve Cumhurbaşkanı Recep Tayyip Erdoğan lehine toplu oy kullanıldığı ve bazı seçim kurulu üyelerinin darp edildiği iddia edilmişti.

İddiayla ilgili tahkikat başlattığını duyuran Şanlıurfa Valiliği, ilgili yetkililerle olay yerinde incelemede bulunup tutanak tutulduğunu duyurdu.

Valilik, sosyal medya hesabında paylaştığı tutanaklar kapsamında söz konusu okulda iddia edildiği gibi herhangi bir toplu oy kullanmanın gerçekleşmediği ve CHP sandık müşahidi Nassar Ardan’ın darp edilmediğini ifade etti.

Valilik açıklamasında şunları söyledi:

“Sosyal medyadaki paylaşımlar üzerine, Minare Köyü’ndeki 1113 sayılı seçim sandığına İlçe Seçim Kurulu Başkanı ve siyasi parti temsilcileri ile gidilerek yapılan tahkikatta toplu oy kullanılmadığı ve sandık görevlilerinin darp edilmediği ekteki tutanakla tespit edilmiştir. Sosyal medyada paylaşım yapan kişiler ile ilgili adli işlemler başlatılmıştır.”

BİHA


Kaynak:

Etiketler :
, , , , , , ,
İlgili Haberler
İlgili Makaleler

HABERE YORUM KAT

UYARI: Küfür, hakaret, rencide edici cümleler veya imalar, inançlara saldırı içeren, imla kuralları ile yazılmamış,
Türkçe karakter kullanılmayan ve büyük harflerle yazılmış yorumlar onaylanmamaktadır.
0 Yorum